Hvordan man vælger lim og klæbestoffer

October 12

Hver husstand oplever brud og skader, der kan nemt blive repareret af limning stykker sammen. Men med de mange typer af materialer i hjemmet, der skal knyttes til hinanden, vores husstande skal have en bred vifte af lim og klæbemidler til at gøre arbejdet. Sådan vælger du hvilken lim og klæbemidler til at holde på hånd til specifikke job? Her er nogle hurtige retningslinjer.

Instruktioner

•Vælg vandopløselige hvid lim til papir og pap. For indsætte papirprodukter, især for papir håndværk som lykønskningskort, tidsskrifter og scrapbøger, er ingen andre limen bedre end hvid lim. Hvid lim er vandopløselige, men papir og pap skal altid forblive tørre alligevel. Hvid lim er også den bedste lim til børns brug.

•Vælg Cyanocrylat (også kendt som Instant lim, Super lim og Krazy lim) til instant vandtæt limning af ikke-porøs, tætsiddende materialer som metal, gummi og plast akryl. Flere typer af ren lim er kommercielt tilgængelige, hvoraf nogle kan bruges til semi-porøse materialer som keramik og keramik.

•Vælg epoxy harpiks lim til vandtæt limning af porøse materialer som træ, keramik, keramik, Kina, samt gummi, læder, stof og plastik. Tager det flere timer til epoxyen hærde helt.

•Vælg hot smelte limen til instant limning af porøse materialer som stof, fibre og træ, samt keramik og keramik. Hot lim er den foretrukne selvklæbende for kunsthåndværk, fordi det hærder øjeblikkeligt. Men hot lim ikke holde sig til hård plast og glat eller laminat overflader.

•Vælg konstruktion lim som kontakt cement, Loctite og flydende Nails for byggeprojekter som limning drywall, paneler og spejle, samt installation af toilet armaturer og keramiske fliser. Silikone fugemasse er bedst for stærk og vandtæt limning af glas. Et bredt sortiment af byggeri lim er tilgængelige i hjemmet forbedring butikker for alle typer af hjem projekter.

•Consider andre typer af lim som lim prikker og selvklæbende tape. Lim prikker kommer i forskellige størrelser og farver og bruges til letvægts limning. Selvklæbende tape fås i forskellige styrker (fra meget klæbrig gaffatape til den lidt klistret maler tape) og tykkelse (fra tyk skum-backed tape til spinkelt gave-indpakning tape) og er ensidig eller dobbeltsidet. Lim prikker og tape er for det meste ikke-permanente.

Tips & advarsler

  • Holde de grundlæggende typer af lim derhjemme til almindelig brug og nødsituation reparationer. Disse er: hvid lim, ren, epoxy-harpiks og forskellige tape.
  • Altid har acetone (neglelakfjerner) i tilfælde af at du ved et uheld lim din hud med ren klæbemiddel. Denatureret alkohol (bortset fra varme) hjælper med at fjerne varme limen.
  • Multi-purpose husstand lim er også tilgængelige i forskellige mærker som Duco Cement, Gorilla lim, Rhino lim, Goop, DAP og Loctite.
  • Limen leveres også i spraydåser. Læs instruktioner for korrekt brug.
  • Nogle typer af lim (som epoxy og kontakt cement) udsender sundhed-farlige dampe. Brug altid med tilstrækkelig ventilation.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com