Hosta plante typer

November 2

Hosta plante typer

Hvis du har et skyggefuldt sted i din have, du tror er bestemt til at bære kun snavs, vil du elske hostas. Hostas er let-pleje urteagtige stauder, der ofte er plantet for at vise deres smukke blade og lyse op i et kedeligt sted i haven. Der er mange slags Hostaer, hvilket gør, at vælge en (eller flere) til din have både let og overvældende på samme tid. Drej din skygge haven ind i en farverig oase ved at vælge den rigtige type og størrelse af hosta.

Historie

Hostas er indfødte i øst, især Japan, Korea og Kina. De ikke var importeret til Europa indtil 1700-tallet, og gjorde det til USA i 1800-tallet. Det præcise antal af arter er svært at afgøre, men den amerikanske Hosta samfund rapporter om, at der er flere hundrede arter og tusindvis af kultivarer som resultatet af hybridisering (en kombination af to forskellige arter for at oprette afkom).

Typer

Hostas kommer i mange farver og teksturer. De ser fantastisk grupperet i din have med andre skygge-elskende planter. Vælg mellem blå, grøn eller guld at gøre interessant farve kombinationer. Kigge efter hostas med cremet, brogede blade for et ekstra stænk af farve. Bladene kommer i varierende former, slank og lange til runde og hjerte-formede. Kigge efter hostas med glatte blade, samt rynket og konkave, at sætter en dosis af tekstur.

Overvejelser

Hvis du aldrig har plantet hostas før og tommelfingeren green er lidt rusten, ikke ærgre sig. Hostas er nemme at dyrke og kræver lidt pleje udover vanding. End at holde vagt for snegle og snegle, behøver hosta avlerne ikke at bekymre sig om alt for mange skadedyr. Hostas gøre godt i næsten alle voksende regioner, selvom du vil finde dem mere udfordrende at vokse i vest, dybe syd og sydvest. Køb dem på havecentre eller fra online planteskoler. Koster spænder fra omkring $3 til $35, afhængigt af størrelsen og typen af hosta.

Plantning Tips

Ifølge den amerikanske Hosta samfund er en af de største misforståelser om Hostaer, at de gør godt kun i fuld skygge. Alle hostas har brug for en vis grad af solen (faktisk bladguld hosta og hostas dyrkes for deres blomster vil gøre det bedre med mere sol), fra dappled skygge til en halv-dag i sollys. Deres værste fjende er for meget varme, så undgå at plante dem på et sted, hvor de får fuld sommersolen om eftermiddagen. Studere din have i løbet af dagen for at finde den optimale placering for plantning. Fordi hostas er stauder, overveje, hvordan sollys falder på alle årstider.

Størrelse

Hostas varierer i størrelse fra omkring 3 inches (f.eks "Teeny-Weeny Bikini") til enorme, nogle at nå 43 inches høj og spænder over en bredde af næsten 6 fod. Novice gartnere har tendens til at plante for mange planter sammen, hvilket kan resultere i vand og næringsstoffer konkurrence mellem planterne. Hvis du kan forsinke ønsket om øjeblikkelig tilfredsstillelse, vil du blive belønnet med sundere, fyldigere og mere levende planter inden for to eller tre år når de når fuld modenhed.

For lejlighed beboere med lidt at ingen plot af jorden, hvor til haven, små Hostaer vokse godt på container haver og kan placeres på en vindueskarm eller veranda skridt med andre skygge elskere, begonia og impatiens. Sammen vil de bringe et smil på dit ansigt, hver gang du ser ud af dit vindue eller træde ud af døren.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com