De 10 nemmeste grøntsager til at vokse

December 11

De 10 nemmeste grøntsager til at vokse

Dyrke grøntsager i hjemmet er en ideel måde at perfekt din havearbejde færdigheder og give din familie med ernæringsrigtige fødevarer, du kan vælge lige fra gården. Hvis du er ny til havearbejde, er der flere grøntsager du kan vokse let, hvilket gør for en farverig have, der er rig på vitaminer og mineraler.

Salat

Salat er en cool-sæson grøntsag, der er en af de nemmeste at vokse i dit hjem haven, efter Clemson University. De mest almindelige typer af salat er løsbladssystem sorter, der er grønne eller røde blade--det er sorten ofte inkluderet i salater eller som en sandwich garniture. Start afgrøden, når vejret er mellem 55 og 65 grader Fahrenheit, i lerede jord, der er rig på organisk materiale.

Tomater

Tomater er populær i hjemmet haver, fordi de kræver minimal pleje, tilføje farve til haverum, og smag til en række af retter. Disse urteagtige stauder bør plantes efter den sidste vinter frost, og kræver jordbund med en pH-værdi mellem 6 og 7. Tomat planter kun skal vandes to eller tre gange om ugen.

Radiser

Radiser er af europæisk oprindelse, og vokse i nuancer som lilla, hvid og rød. Disse let at dyrke grøntsager bør plantes i et solrigt område i haven; de vokser hurtigt, og nogle er klar til at trække i mindre end en måned. Let vanding planter hver par dage gør for optimal vækst. Radiser er rige på magnesium, folinsyre, calcium og kalium.

Gulerødder

Gulerødder kan sås fra frø, selv før den sidste vinter frost har bestået. Ifølge Dr. Leonard Perry på University of Vermont er det bedst at bruge et interval for plantning system med gulerødder, især i efteråret, for at have en sund gulerod afgrøde hele sæsonen igennem. Gulerødder er toårige rodfrugter, der har brug for fugtige jord at dyrke--som gulerødderne vokse, vand dem mindre. Grøntsagerne er en sund kilde til a-vitamin og kostfibre.

Rødbeder

Roer oprindeligt voksede vildt i Middelhavet, og er let tilpasses til hjemmet haven. Sættetid frøene dagen før plantning for at styrke dem og slippe af med snavs. Fjerne alle sten fra jorden før plantning frø 2 inches fra hinanden. Sukkerroer planter skal vandes hver dag, og er rig på betain, et næringsstof, som øger hjerte-kar-sundhed, ifølge Eco Salon.com.

Ærter

Ærter er enkel at vokse i hjemmet haven. De har simpelthen brug for et espalier, da ærter vokse som en vinstok og veldrænet jord, der er rig på kompost. Halv tomme af vand om ugen er bedst for unge planter--modne planter kræver en tomme af vandet hver uge. Disse cool sæson grøntsager er rigelige i vitamin A, B og C.

Spinat

Spinat er en årlige blomstring grøntsag, der trives bedst i kompost rige jord--spinat frø bør plantes mindre end en tomme dyb. Det er gavnligt til tilså jorden to eller tre gange, mens spinat vokser til at sikre, at planter får vand nok. Plante jern-rige grøntsager ikke mindre end 2 inches fra hinanden for optimal vækst plads.

Peber

Peppers bliver stadig mere populære med hjem gartnere, ifølge University of Vermont. Det er muligt at starte peber planter indendørs i begyndelsen af foråret, derefter overført til hjemmet haven. Indtil din jord med Epsom salt og kompost før implanterer ung peber planter, da grøntsager har brug for magnesium-rige jord for at vokse. Peppers varierer i smag fra meget krydret til en sød alligevel krydrede smag, og er fyldt med næringsstoffer som folat og thiamin.

Løg

Det er ideelt at købe løg i små grupper af planter eller sæt, der er klar til at blive transplanteret ind i din have til nem dyrkning. Hvis du er voksende grøntsager i den nordlige region af USA, er det bedst at vælge løg sorter, der vokser bedst i klimaer med længere dage. Løg behøver kun omkring en tomme af vand hver uge, men det er bedst at indarbejde nematoder i jorden for at holde skadedyr som cutworms og maddiker fra ødelægge afgrøden.

Grønne bønner

Grønne bønner er "sandsynligvis den nemmeste grøntsager til at vokse," ifølge Dr. Leonard Perry på University of Vermont. Frøene bør plantes, når jorden er varm, omkring 70 grader Fahrenheit. Bønner vokse hurtigt, giver en ny afgrøde hver to eller tre uger. Give et espalier eller hegnet for anlægget bønne til sejlgarn omkring der er mindst 8 fod høj og kan modstå vind. Bønne frø er selvbestøvende, men det er bedst at plante nye frø hvert år for at forhindre frø sygdomme, ifølge University of Arizona.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com