Miljømæssige virkning af paptallerkener

January 20

Miljømæssige virkning af paptallerkener

Paptallerkener er simple objekter, der rejser komplicerede spørgsmål vedrørende miljømæssige konsekvenser. At bruge dem eller ikke at bruge dem, der er kun et af spørgsmålene. Det er svært at finde beviser på, at svar på spørgsmål såsom om daglig brug af paptallerkener er værre for miljøet end dagligt opvaskemaskine brug. Svaret på dette spørgsmål kan delvis afhænge hvilke materialer der bruges til at lave de engangs plader.

Historie af paptallerkener

Selv om andre havde eksperimenteret med fremstilling af paptallerkener, var Martin Keyes af New Hampshire-baserede Keyes Fibre selskab der først opfandt kommercielt levedygtige papirvarer produktion i 1903. Hans firma opkaldt deres paptallerkener "Chinet." Hjemmeside finansiering universet siger Keyes var fascineret af mulighederne for papier-mache som barn. Senere, ville han opfinde en maskine, der kunne mash papirmasse "skimmel, tørre og pakke pladerne."

Samfundsmæssige funktion

Paptallerkener og andre slags engangs porcelæn og containere anvendes ofte af restauranter at minimere opvask og reducere personaleudgifter. På samme måde, på grund af faktorer, herunder krævende arbejdsplaner, engangs plader er blevet mere end en picnic hæftning i mange hjem. Derfor, presset er steget til at producere biologisk nedbrydeligt papirvarer, især former fremstillet af lettere genopfyldes vedvarende ressourcer end træer.

Styrofoam "Papir" plader

Styrofoam engangsartikler omtales undertiden som paptallerkener, men de er fremstillet af ikke-vedvarende petrokemiske produkter, der ikke nedbrydes i deponeringsanlæg. Som restauranter begyndte at bruge flere Styrofoam, blev det også mere tilgængelige for brug i hjemmet. På samme måde som restaurationsbranchen har gjort mere miljørigtige valg, såsom McDonalds Skift fra Styrofoam omkring 20 år siden, er mere miljøvenlige porcelæn produkter blevet tilgængelige i købmandsforretninger.

Traditionelle paptallerkener

Traditionelle paptallerkener er problematiske, fordi de er lavet af træmasse. Selvom træerne er vedvarende, tager det dem lang tid til at vokse. Vand forurenende stoffer som blegemiddel, bruges også ofte til at blege papiret. Endelig, for at gøre paptallerkener mere attraktive for forbrugerne søger Styrofoams stabilitet, fabrikanter undertiden pels paptallerkener med materialer, der gør dem mindre biologisk nedbrydelige.

Eco-Friendly paptallerkener

Heldigvis, et stigende antal fabrikanter producerer "grønne" papirvarer ikke kun fra genvundet træ produkter, men også fra bambus, bagasse (sukkerrør), palm blade, kartoffelstivelse og andre let vedvarende ressourcer. Et selskab, der tilbyder en lang række prissammenligninger for disse alternative produkter er TreeCycle Recyled papir. TreeCycle fremmer navnlig bagasse plader, som er forholdsvis billige i forhold til alternativer såsom bambus.

Omkostninger

Regelmæssig 9-tommers paptallerkener kan koste alt fra en cent til omkring 10 cent en brik, afhængigt af den købte mængde og robusthed af produktet. Derimod er alternative paptallerkener betydeligt dyrere. For eksempel, viser TreeCycle en pris på $7,50 for en pakke med 50, 9-tommers bagasse plader, som i 2010. Dette er lig med 15 cents pr. plade. Som med de fleste ting, dog vil prisen sandsynligvis falde som efterspørgsel går op. I mellemtiden, forbrugerne skal afgøre, om billigere priser eller sikrere miljømæssige valg er vigtigere.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com