Definition af algevækst

March 2

Definition af algevækst

En algal bloom er en hurtig stigning i mængden af alger i en vand system. Algevækst kan forekomme for en bred vifte af miljømæssige årsager, og de er blevet observeret i saltvand og ferskvand miljøer. Algevækst kan miljøskadeligt.

Tærskel

Der er ingen endelige måling til at skelne mellem normal algevækst fra algal bloom. Men ifølge Science Daily, algeopblomstringer typisk involverer hundreder til tusinder af alge-celler pr. milliliter vand. Denne foranstaltning er noget subjektivt og variabel baseret på arter af alger og placeringen af bloom. Steder med forholdsvis lave alger niveauer, kan 100 alge celler pr. milliliter betragtes som en flor.

Farve

Algevækst er typisk rød, grøn, gul eller brun. Ifølge Science Daily, er lyse grønne blomstrer forårsaget af cyanobakterier, ikke alger.

Årsager

Ifølge den nationale miljømæssige satellit, Data og Information Service, kan algevækst forekommer naturligt som følge af en ændring i vandets temperatur og aktuelle. De kan også være forårsaget af øget næringsstoffer i vandet. Øget næringsstoffer er ofte resultatet af gødning afstrømning fra gårde og dumping af menneskeligt affald.

Toksicitet

Ifølge National Oceanic and Atmospheric Administration producerer nogle arter af alger toksiner, der kan dræbe pattedyr, fugle og fisk. Når disse arter af alger blomstre, de truer økosystemer og forårsage menneskelige sygdom.

Røde tidevand

En af de mest berygtede typer af algal bloom er rødt tidevand. Når Kerenis brevis, en art af havalger, vokser hurtigt, skaber det røde algeopblomstringer, alarmeret røde tidevand. K. brevis skaber farlige giftstoffer, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse. Røde tidevand forekommer over hele verden, og har ødelagt marine økosystemer off bredden af mange lande. I Texas og Florida var røde tidevand ansvarlig for sammenbruddet af lokale økonomier når skaldyr blev forurenet med K. brevis toksiner. Disse toksiner kan forårsage neurotoksiske skaldyr forgiftning hos mennesker, en farlig form for madforgiftning med alvorlige gastrointestinale og neurologiske konsekvenser.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com