Blomstrende planter, der vokser i North Florida

November 30

Blomstrende planter, der vokser i North Florida

Strækker sig fra det vestlige panhandle til Atlanterhavskysten, nordlige Florida omfatter et fugtigt, subtropisk landskab rig på skove, søer og vådområder økosystemer. Meget af nordlige Florida er domineret af lave, rullende bakker dækket af blandet skov, give et ideelt levested for mange plantearter. Blomstrende planter forekommer i overflod i hele nordlige Florida, især fugt-elskende arter tilpasset til at trives i regionens frugtbare, jern-rige jord.

Plettet Horsemint

Plettet horsemint (Monarda punctata) forekommer i fugtige skove og enge overalt i det østlige USA. I nordlige Florida vokser den som en semi-woody flerårig plante, nå 3 til 4 fod i højde med en lidt spredende vækst vane. De opretstående, åbne filialer af plettede horsemint har en overflod af 3 tommer lange, lance-formede blade med tandede kanter. Fine hår dækker alle dele af planten ud over blomsterne. Hele sommeren, plettet horsemint bryder ud i fuldt flor, forsynet med en række prangende blomsterhoveder dækket af små, rørformede blomster, som er lilla med gule i halsen.

Mountain søde

Nogle gange kaldet New Jersey te, forekommer mountain sweet (Ceanothus americanus) i hele den østlige kyst, især i fugtige skove og åbne enge. I nordlige Florida fastholder mountain sweet et levende befolkning i det centrale højland tæt på Floridas nordlige grænse. Det er en lille blomstrende busk, nå 1 til 4 fod i højde med en afrundet vækst vane. Langs dens slanke grene bærer mountain søde små, afrundede blade med en læderagtig udseende, samt et væld af kugleformede, bleg lavendel eller hvide blomster i sommer.

Jack-in-the-Pulpit

Blandt de mest usædvanlige blomsterplanter indfødt til nordlige Florida er jack-in-the-pulpit (Arisaema triphyllum), en fugt-elskende flerårige arter. Det sker hovedsageligt inden for skove og vådområder, hvor den trives i Sure, konsekvent fugtig jord og delvis skygge. Nå 15 inches i højden, har det en sparsom, to-forgrenet vækst vane. Hver stængel har en tre-fligede sammensatte blade, der på overfladen ligner blade af poison ivy. Fra April til juni sender jack-in-the-pulpit op en enkelt blomst, der stærkt ligner en chartreuse calla lily markeret med rødbrune striber. Alle dele af planten er giftige og skal håndteres med omhu.

Woodland floks

Woodland floks (Phlox divaricata) er blandt de almindeligste blomsterplanter i nordlige Florida, forekommer hovedsagelig inden for regionens blandet skovøkosystem. Vokser til mellem 10 og 20 inches i højden, præsenterer skov floks en busket, opretstående vækst vane rige i lyse-grønne, lancetformede blade. Begyndelse i det tidlige forår, bærer det et væld af prangende, bleg-lavendel blomster består af fem kronblade er tilsluttet en central, trompet-formet hals. Blomsterne udsender en sød duft, som tiltrækker en bred vifte af butterfly arter, herunder swallowtails og vestlig pygmæ blues.

Amerikanske Bellflower

Amerikanske klokke (Campanula americana) præsenterer en af de længste blomstrende perioder af enhver native blomstrende plante i nordlige Florida, varede fra slutningen af maj til oktober. Det sker i åbne skove, enge og langs vandløb som åer, hvor den trives i næringsrig jord og delvis sol. Stigende til 6 fod i højden, er amerikansk klokke usædvanligt høj med en enkel, sjældent forgrening vækst vane med firkantede stængler. Bladene lancetformede, lyse-grønne linje stilke, gradvist faldende i størrelse, når de når toppen af stokken. Under den blomstrende sæson bærer amerikansk klokke et væld af stjerneformede blomster, der varierer i farve fra lilla til mørk violet.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com