Vigtigste faktorer, der påvirker væksten af frugtplanter

April 3

For at få en god høst, skal du sikre at din frugttræ får ordentlig sollys og næringsstoffer, og at det ikke er påvirket af ekstreme temperaturer. Før at bringe en frugtbærende plantesort hjem, skal du sørge for de rette betingelser.

Lys

Ifølge den frugt afgrøde faktablad udgivet af University of Florida, kræver de fleste frugttræer lyse sollys. Tropiske og subtropiske planter, især kræver en masse af sollys til optimal vækst.

Temperatur

Temperaturkrav varierer efter frugt træarter. Mens æble-, blomme-og pæretræer ikke er at modtagelige for kolde, søde kirsebær træer og ferskner er sårbare over for lave temperaturer. Visse sorter af frugttræer, kirsebær, fersken og nektarin, mister deres frosthårdførhed, hvis de udsættes for varme temperaturer i løbet af vinterhalvåret. Hvis denne varmeperiode efterfølges af meget lave temperaturer, kan blomsterknopper af disse træer blive beskadiget. Selvom frugt knopper er modtagelige for frost skade, når de er åbne, har de en stærkere modstand mod kolde sammenlignet med blomster af frugttræer.

Jord

Frugttræer kræver jord, der er godt drænet. Et godt valg for mange frugtbærende træer er sandet lerjord. Jorden holder lige nok vand uden at blive vandlidende. Jorden skal være dybt nok for rødder til at sprede og etablere sig fast i jorden.

Gødning

Gødning øger jordens frugtbarhed. For meget gødning, men hæmmer frugtproduktion. Richard Jauron af Institut for Havebrugsproduktion, Iowa State University udvidelse, anbefaler, at du tjekker vækstrate på din frugttræ at beslutte, hvis den har brug for gødning. Frugttræer, som ikke har nået frugtbærende fase skal vokse med en omtrentlig hastighed på 15-30 inches per år, hvorimod frugtbærende træer skal vokse omkring 8 til 15 inches per år. Tidlige forår er det bedste tidspunkt at befrugte frugttræer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com