Hvorfor er blomster opvakt farvet?

June 17

Blomsterne er en af naturens mange gaver af skønhed, tilføjer visuelle appel til hjemmet haver, byens parker og endda buketter i hjemmet. Deres utroligt forskellige farver besidder evnen til at behage det menneskelige øje og lyse op et værelse eller haven. Disse farver også tjene et formål som de hjælpe med at opretholde livscyklus for insekter, fugle og blomster selv.

Funktioner

Plante pigmenter kaldet anthocyanidins er ansvarlig for de lyse farver i en blomst. Folk opfatter farven af en blomst, når lyset stråler--uanset om solen eller fra en indendørs pære--ramte anthocyanidin-pigmenterede planteceller og tænke tilbage på det menneskelige øje, hedder Dr. Leonard Perry af University of Vermont. Imidlertid de strålende farver af blomsterblade har andre, mindre øjnene fast på dem- og dette er de primære årsag blomster har lyse farve.

Funktion

Flyvende insekter og fugle er visuelt tiltrukket af det lys, der reflekteres fra en blomst anthocyanidin pigmentering, og flytte at samle pollen eller nektar. På denne måde, farvestrålende blomster funktion at give flyvende væsener med værdifulde pollen, mens i den proces, at sikre, at ekstra pollen er leveret til andre blomster. Dette hjælper blomsterplanter Cross-bestøve og udvide deres befolkning ifølge Tennessee's Department of Energy og Conservation (TDEC).

Typer

Blomsterne er kendt for kommer i næsten enhver tænkelig farve-- og det har også et formål ud over simple æstetiske appel. Forskellige insekter og fugle er tiltrukket til forskellige typer af plant pigmentering efter TDEC. For eksempel, bier Vis en affinitet for blomster, som er gul, blå eller violet, men de er blinde for farven rød. Fugle, men er tiltrukket af rød blomst blossoms, som har tendens til at blive vist på frugtbærende planter. Fugle, der lever af frugt fra blomstrende planter sprede frø gennem deres ekskrementer, giver nye blomster med steder at vokse.

Tidsramme

Pigment i nogle blomster ændrer sig over tid efter Perry. Lungworts og Forglemmigej, for eksempel, ændre fra pink til blå. Denne unikke pigment Skift opstår som en blomstrende planter alder, og giver et visuelt vink til flyvende insekter, at blomsterne er forbi deres bestøvning prime.

Overvejelser

Insekt-angreb eller skadedyrsangreb, tørke, perioder med for lidt sollys og for meget vand kan ændre farven på blomsterne. Planter med normalt strålende farvede blomster vil vokse syg under nogle af disse betingelser, og det vil resultere i bleg eller "vaskes ud" pigmentering. Ejere af pigmenterede planter skal forsyne dem med tilstrækkeligt lys, ernæring og vand, og holde dem fri for skadelige insekter som myrer og bladlus.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com