Sådan transplantation vilde Brombær

January 12

Brombær kan pynte så mange retter fra syltetøj til tærter. Hvis du finde vilde Brombær i din ryg felt, kan du transplantation dem til baghaven gøre pasning og høst lettere. Dybest set, omplantning en vild plante er det samme som omplantning enhver plante, så længe du replikerer dyrkningsforhold hvor du fandt modellen. Hvis det producerer rigeligt, skyldes det, at det havde de ideelle betingelser (jord, sollys, vand og næringsstoffer) til at trives. Hvis du finder brombær voksende andetsteds, skal du sørge grundejeren tilladelse før du grave op nogen planter.

Instruktioner

Omplantning brombær

•Vælg det websted, hvor du ønsker at plante. For at betingelse jorden, anvende organisk stof i løbet af sommeren eller falder før du plante. Anvendelse af husdyrgødning på to til tre skæpper pr 100 fødder kan være effektiv. Ellers bruge kompost, blade, strå, sphagnum eller savsmuld. Optimal jord pH-niveau er mellem 5,5 og 7.

Brombær behøver fuld sol for optimal frugtproduktion, selv om de vil overleve i delvis skygge.

Området skal have meget god dræning og god jord. Har du lerjord, skal du ændre jorden for at give det bedre dræning.

Brombær kan få temmelig stor og uregerlig. De kan tage over et område, hvis de ikke beskæres og tendens godt. Du har brug for en stor dedikeret plads for dem at vokse effektivt.

De normalt lever op til 20 år eller mere, så overveje dette, når du vælger din plantning spot.

Alle brombær bør have en enkel espalier af wire understøtter trukket på snor mellem indlæg; men de erigerede sorter maa dyrkes uden et støttesystem. Kan du installere espalier inden plantning så det ikke forstyrrer planterne senere.

•Locate brombær du ønsker at transplantationen. Brombær kommer i to typer: oprejst og efterfølgende. Oprejst brombær har stiv, magnetisek Stokke og er mere kulde-hårdfør. De har ikke brug for så megen støtte. Slæber dem har brug for solide støtte. Efterfølgende brombær kaldes dewberries.

Det er bedst at transplantation i det tidlige forår eller lige før bladene falder i efteråret. Du kan også transplant når planterne er i dvale om vinteren. Ikke transplantation i sommer. Hvis de er små og mellemstore virksomheder, kan du grave hele planten. Mindre transplantationer vil faktisk vokser hurtigere og trives bedre end større virksomheder.

•Kapacitet jorden rundt i bushen én dag før grave så grundigt som muligt for at hjælpe med at løsne jorden. Den dag du graver, vand igen. Ved hjælp af din skovl, begynde at grave omkring 1 1/2 til 2 fødder fra bush i en bred kreds hele vejen rundt i bushen. Du ønsker at få så meget af rodsystemet som du kan samtidig skære rødderne så lidt som muligt. Grave hele vejen rundt og derefter begynde at gå nedad og indad til at komme under anlægget. Gøre hele vejen rundt indtil du endelig har befriet det fra jorden. Brombær er meget hårdfør. Selv hvis du skærer nogle af rødderne, vil planterne stadig vokse. Rødderne du efterlade vil sandsynligvis spire en ny plante.

Hvis du ikke ønsker at grave hele planten, grave op nogle rødder fra berry vinstokke du ønsker at transplantationen. Skær rødderne til omkring seks inches lang.

•Apparatet må ikke ryste planterødder at fjerne snavs. Holde så meget indfødte snavs med rødderne som muligt ved overførsel til din gryde. Dette kan hjælpe med at sikre en vellykket transplantation og vil mindske stød til anlægget. Når du har det i puljen, dække rødderne med yderligere indfødte jord. Pakke det ned omkring rødderne og vand grundigt.

Hvis du gravede rødder og stiklinger, holde dem i gryde og dæk med snavs. Vand grundigt.

•Transport til potteplanter plante (eller rødder) til din have. Grave et hul stort og bredt nok til at rumme rødder, med nogle ekstra plads til overs. Plante det omkring så dybt som du fandt det vokser i naturen. Rodsystemet er generelt i top seks inches af jord og de vokser lang, ikke dyb.

•For at transplantationen potteplanter brombær, vælte din pot og holder så meget af snavs med rødderne som muligt, fjerne planten og placere det meget forsigtigt ind i hullet, du har gravet i en oprejst position. Nu tilføje din ændrede jord og nogle indfødte jord (fra hvor du fik planten) ind i hullet for at fylde det helt op. Pack jord i hullet omkring planten, og vand grundigt.

For rodstiklinger, plante dem vandret, fra to til fire inches dyb, og vand grundigt.

Hvis du er plantning flere brombær, plads de efterstillede kultivarer mellem 4 til 10 fod fra hinanden i en række. Plads oprejst kultivarer fire til seks fødder fra hinanden i rækken. Prøv at lade 8 til 10 fod mellem rækker, hvis det er muligt.

Skær Stokke på nye beplantninger til seks inches, når du planter dem. Hvis anlægget producerer frugt de første sæson, det vil svække planterne, så er bedst at vente til det følgende år at opnå en større høst.

Tips & advarsler

  • Tip lagdeling er den bedste måde at omplante efterstillede kultivarer. Dække tips af Stokke med jord, (enten i en gryde, begravet i jorden ved siden af planten eller direkte i jorden), ikke dybere end seks inches. Gør dette i sensommeren eller tidlige efterår. Den næste forår, skæres de rodfæstede tips fra sukkerrør og omplante dem. Gemme frø fra bær og planter dem. Det er meget nemmere end at grave op en moden bush. Gør ikke over-Water brombær. De trives i veldrænet jord og for meget vand vil dræbe dem. BlackBerry Stokke er toårig. Den stok, der vokser i år producerer næste års frugter.
  • * Slanger, hornets og andre væsner ofte gå i dækning under brombær. Være opmærksomme på dette før du arbejder med planter.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com