Det bedste tidspunkt at starte en køkkenhave i NW Illinois

September 28

Det bedste tidspunkt at starte en køkkenhave i NW Illinois

For gartnere er aktivitet for at få dine hænder beskidte i jorden det øjeblik varme vejr begynder i foråret hårdt fristet til at overvinde. Men forårsvejr er foranderligt og undertiden flygtig, så skal du vælge grøntsagerne du plante med omhu.

Timing

Nordvestlige Illinois sidder i USDA hårdførhed Zone 5a, hvilket betyder at vintre kan få så koldt som minus 15 til minus 20 grader Fahrenheit. Nøglen til plantning med succes i denne region af landet er at kontrollere frost fri datoen for nordvestlige Illinois i foråret.

Hårdføre grøntsager

Hårdføre grøntsager er dem, der kan stå op til frost og kolde temperaturer nordvestlige Illinois haven kan opleve. De kan plantes op til seks uger før frosten fri dato og omfatter kartofler og løg sæt, frø af greens gerne collards, spinat og salat og asparges og kål transplantationer.

Frost-Tolerant grøntsager

Frost-tolerant veggies kan tage nogle kolde, men ikke den slags du kan opleve en måned og et halvt før din frost gratis dato. Disse kan gå ind i din have to til tre uger før frost gratis. Blomkål transplantationer er klar nu, gulerødder, rødbeder og radiser fra frø.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com