Dele af en edderkop plante

October 9

Dele af en edderkop plante

Chlorophytum comosum, bedre kendt som spider plante, er en populær stueplante, der er nemme at dyrke og næsten vedligeholdelsesfri end lejlighedsvis vandingerne når jorden vises tørre. Spider planter vokser hurtigt fra en knolde rod, der sender oppe længe bi-farvet, spidse blade fra sin krone. Disse lange stængler bærer små hvide blomster, hvorfra små nye planter opstår.

Fysiske egenskaber

En edderkop plantens rødder vokser ud i alle retninger fra en knold, og de kan hurtigt fylde uanset beholder det befinder sig i, får det til at blive pot-bundet. Når dette sker, skal det være transplanteret ind i en større potte. En pot-bundet planten holder op med at vokse, indtil dens rødder er givet mere plads. Klinge-lignende blade der varierer i farve fra lys til dyb grøn, eller grøn med en cremet hvid center streak, vokse i en stram klynge fra plantens crown lige under jorden, så bredt ud til at give planten et langbenet udseende. Stilke, der producerer nye planter også opstå fra kronen, når planterne er konsekvent udsættes for 12 timers dagslys. Chlorophytum comosum "Vittatum" og Chlorophytum comosum "Padderok" er de to mest almindeligt dyrkede sorter; Padderok er en smule mindre end Vitatum.

Spider babyer

Lille nye spider planter er reproduktioner af moderplanten, idet de består af bittesmå ubebyggede rødder, en lille krone og en klynge af umodne blade, der vokser i et lodret mønster. Hvis lov til at forblive på stilke, de fortsætter med at vokse og til sidst kan dræne moderplanten af næringsstoffer. De kan også begynde at udsende stilke, til gengæld producerer flere nye planter af deres egne. Det er ikke usædvanligt at se en forsømt spider plante fyldt med en halv snes nye planter hængende fra stilke, der vejer det ned. Ny vækst bør være afskåret og repotted regelmæssigt, og de frugtbare stilke trimmet tilbage til bare et par inches over den vigtigste krone.

Vækst vaner

En edderkop plante kan vokse til maksimal højde på 24 inches med strittende blade, der nå 10 til 12 inches i længden, strækker sig fra midten af anlægget og hængende ned over kanterne af puljen. Vinstokke forsynet med blomster og nye spider planter kan vokse til 24 inches og hænge ned længere som vægten af nye planter stigninger. Lys niveauer påvirker en edderkop plante farve; planter udsat for mindre lys er dybere grøn farve, mens planter udsat for for meget direkte sollys er lysere i farven.

Spider plante pleje

I modsætning til mange stueplanter, spider planter sjældent brug for supplerende befrugtning. En all-purpose hus anlæg gødning anvendes følgende etiket retninger burde være nok hvis anlægget begynder at lede hængende eller mat. Overwatering kan hurtigt dræbe en edderkop plante; vand først når jorden føles helt tør og kun indtil jorden føles fugtig at røre. Spider planter udsat for kulde kan udvikle blød gennemsigtig blade, en situation, der kan vendes ved at flytte anlægget til et varmere sted. For meget direkte sollys kan brænde en edderkop plante blade, drejning skudspidsen brune, og dens blade kan begynde at hænge og blive ranglet, en situation, der kan afhjælpes ved at give planten en drink og flytte den et sted direkte sollys.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com