Navn de tre dele af det vaskulære System af planter

October 11

Navn de tre dele af det vaskulære System af planter

Det vaskulære system af en plante henviser til væv, der er ansvarlig for transport af vigtige materialer og komponenter i hele stængler, blade og blomster. Dette system overfører mineraler, hormoner, vand og mad fra del til del af anlægget. De tre primære dele af plantens vaskulære system er vedvævet, phloem og cambium.

Vedvævet

Vedvævet del af det vaskulære system refererer til specifikke celler, der danner fartøjer inden for anlægget. Vedvævet fartøjer kan findes i plantens stængel. Forskellige celletyper, der udgør vedvævet omfatter fartøj elementer og trakeiderne. Disse fartøjer der bruges til at flytte, eller transport, vand og mineraler fra en del af anlægget til en anden. Vedvævet væv lever for omkring et år, dør og erstattes af nyt væv. Denne handling opretter ringe i en træstamme. Hver ring er et lag af vedvævet.

Phloem

Mens vedvævet fartøjer er den primære transport for mineraler og vand, flytte phloem fartøjer mad i hele anlægget. Phloem del af en plante vaskulære system består primært af følgesvend og sigten celler. I modsætning til vedvævet, som lever for cirka et år, live phloem fartøjer for hele livet af anlægget.

Cambium

Selvom cambium ikke transportere fødevarer, væsker eller mineraler som de to primære dele af plantens vedvævet og phloem gøre, er denne afgørende komponent nøglen til det vaskulære system fungerer korrekt. Cambium er det sted hvor vedvævet og phloem celler dividere og vokser. Denne afgørende lag ligger mellem vedvævet og phloem. Uden at cambium producerer cellerne ville planter have nogen vaskulære system.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com