Forskellige former for solsikkekerner

October 11

Forskellige former for solsikkekerner

Solsikker (Helianthus annuus) dyrkes over hele verden. I 2011 er Rusland den største kommercielle producent af solsikkefrø, efterfulgt af USA og Kina. Argentina er også en stor producent. De solrige blomster er nemme at dyrke, tilpasning til de fleste jordbundsforhold. De kræver kun en lys og solrig beliggenhed og masser af fugt. Der er snesevis af forskellige sorter af solsikker, opdelt i to hovedgrupper; solsikker dyrket som en food afgrøde og sorter, der dyrkes som dekorative blomster. Solsikker vokser hurtigt, spire fra frø i fem til syv dage.

Produktion

De fleste kommercielle afgrøde solsikke frø er krydsninger, så en ny stamme af frø er plantet hvert år. Tre typer af solsikkefrø er almindeligt dyrket kommercielt: linolsyre, høj oliesyre og NuSun. 1.800 til 2.000 pounds af frø er produceret per hektar af kommerciel produktion. I 2008-2009 var der mere end 33,3 millioner tons af solsikker dyrkes over hele verden. Hver sort præsenterer forskellige niveauer af flerumættede, monoumættede og mættede fedtsyrer. Frø er klassificeret af mønstret af skallerne. Solid sort skallerne frø er benævnt sort olie solsikkefrø frø. Stribet frø, også kendt som konfekture frø, der bruges til fødevarer. Solsikke olie indeholder en højere koncentration af E-vitamin end nogen andre vegetabilske olie.

Solsikke frø produceret for mad er gradueret efter størrelse og opdelt i forskellige grupper. De største frø bliver brugt til i shell snack fødevarer. Mellemstore frø er afskallet for markedets kerne. De mindste og knuste frø er indskyde nemlig pet og bird fodring marked.

Beskrivelse

Solsikke er en broad-leafed plante med en store pælerod. Solsikker har en grøn runde stilk ved unge. Stokken viser kantede og ru og woody som fabrikken modnes. Blomsterkurv er ikke en enkelt blomst. Hovedet består af 1.000 til 2.000 individuelle blomster med en enkelt beholder. Hjemmehørende i USA, sunflower blev høstet som en fødevare korte af American Indian stammefolk. Den spiselige del af planten er kødfulde og ernæringsmæssigt rige kernen findes inde i blomst frø. Blandt de mange afgrøder verden over høstet for frø, er sunflower den eneste tæmmet i Amerika.

Ornamentale solsikke sorter

Der er bogstaveligt talt snesevis af forskellige sorter af prydplanter solsikker. Sunflower er et populært valg i blomsterarrangementer, og betydelige afgrøder er rejst til det blomstrende marked. De ferie, store smil, efterårsdag og Moonlight sorter er populære hos hjem gartnere. For gartnere med begrænset plads findes flere dværg sorter, at kun vokse til 3 fod høje. Købe frø online, fra postordre kataloger eller hjem og haven forsyning butikker.

Kommercielle sorter

Frø valg er afhængige af om en kommerciel avleren er at hæve frø til mad eller til pynt blomstermarked. Skæring guld, italiensk hvid og efteråret herlighed er værdsat for deres rigelige produktion af store blomsterhoveder. Mad grade solsikker er klar til høst, når ryggen af hovedet er gylden gul og parenteserne begynder at blive brune.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com