Blomster, der går med tulipaner

October 14

Blomster, der går med tulipaner

Prangende tulipaner er foråret stjerner i haven, når de blomstrer, selvom de er plantet solo. Dog kan rigtige følgesvend plantning gøre endnu mere opmærksom på dem med kontrasterende blade eller blomster. Omhyggeligt udvalgte kammerater kan også modvirke to af tulipaner største svagheder: deres tiltrækningskraft hjorte og uinteressante løv dieback.

Candytuft

Candytuft vokser til omkring halvdelen af tulipaner, danner en dyb grøn seng toppet med små hvide blomster, der blomstrer på samme tid som tulipaner, kontrasterende pænt med enhver farve højde. Næsten stedsegrønne, slik tuft er effektiv til at aflede opmærksomheden fra og skjule dieback af løv.

Påskeliljer

Påskeliljer er et populært valg til udplantning med tulipaner. Påskelilje blomstrer falme normalt ligesom tulipaner kommer ind i deres herlighed, giver en fjeder lang skærm; Påskelilje løv er længere varig end tulipaner, giver en maske for tulip dieback. Påskeliljer er også berømt for deres hjorte-modstand, og kan bevogte tulipaner mod at blive snacks.

Hosta

Hosta blade bare kommer som tulipaner bloom. Et mindre udvalg af hosta vil give en seng af blade til at skjule dieback som tulipaner fade. En lille sort med guld i blade, såsom golden tiara, vil fremhæve mørkere tulipaner, mens mørke grønne Bacchanal vil supplere gule og orange tulipaner pænt. Hostas' delikat sommer blomstrer vises først, når tulipaner er forsvundet, så de ikke vil konkurrere om opmærksomhed.

Haven Mums

Mums har mørke grønne blade, der begynder at vokse i begyndelsen, men udvikler sig langsomt nok til at være en god nabo til de fleste foråret pærer. Da mums blomstre om efteråret, de vil ikke konkurrere med tulipaner til opmærksomhed, men i stedet vil give slutningen af sæson farve i det samme sted, at tulipaner forudsat begyndelsen af sæson farve.

Foråret blomstrer Allium

Foråret blomstrende allium vil blomstre i et tilsvarende punkt i tid til tulipaner, men deres Lollipop-formede blomster er anderledes nok, at de vil kontrast effektivt. Mens allium's dieback er så uinteressant som tulipaner, får disse slægtninge af løg tulipaner beskyttelse mod rådyr.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com