Hvad Type af elektriske ledninger skal bruges til en stikkontakt?

October 6

Hvad Type af elektriske ledninger skal bruges til en stikkontakt?

Bestemme, hvilke ledninger skal bruges til en bestemt outlet tager mere end blot picking en wire gauge. Meget afhænger af hvor forretningen er beliggende, typen af outlet pågældende, den forventede belastning på outlet og lokale elektriske koder. Forståelse for disse variabler tager gætte arbejde ud af at vælge ordentlig ledninger for sikker outlet installation og brug.

Wire Gauge Basics

Bolig elektrisk ledning, almindeligt kendt som "ROMEX ," kommer i en bred vifte af målere baseret på lasteevne. I bolig ledninger er de mest almindelige wire målere 14, 12 og 10. Hver gauge er beregnet til en forskellige kredsløb amp. For eksempel, er 14-gauge wire beregnet til 15-amp breakers, 12-gauge for 20-amp breakers og 10-gauge for 30-amp breakers eller højere. Apparater såsom brændeovne og tørretumblere bruger typisk en større 6-gauge ledning tilsluttet en topolet breaker for passende afsætningsmuligheder.

Inde i wiren beklædningen

Et sekundært nummer vises på ROMEX wire emballage og stemplet på ledninger beklædningen angiver antallet af isolerede ledninger indeni. ROMEX wire stemplet med "10/2," for eksempel, er 10-gauge ledninger der indeholder en hvid og en sort isoleret ledning, sammen med en nøgne kobbertråd til jordforbindelse. Alternativt, "10/3" indeholder en hvid, sort og rød isoleret ledning, sammen med en nøgne kobber jordledning. Hver type af wire byder på både indendørs og udendørs versioner, med varierende typer af beklædningen der passer til formålet.

120-volt beholdere

Standard 120-volt residential afsætningsmuligheder falder typisk inden for en af tre kategorier: to-slot ugrundede beholdere, jordet beholdere og ground fejl circuit interrupter beholdere. To-slot beholdere er forældet, men stadig findes i ældre boliger. Jordet beholdere er den minimumsstandard i dag, byder på en tredje plads for grundstødning apparater og andre elektriske artikler. Typiske jordet beholdere er normeret til kontrolkabler, men jordet beholdere med en vandret top slot er normeret til 20 amp. GFCI beholdere anvendes i områder nær en vandforsyning, såsom badeværelser, køkkener og kældre. Disse forretninger bruge standard ROMEX wire i 10, 12 eller 14-gauge.

240-volt beholdere

Brændeovne, varmt vand ovne og tøj tørretumblere har brug for mere el end standard elektriske apparater. De fleste er dobbelt-polet, hvilket betyder at de kræver en fuld 240-volt linje til at fungere. Som sådan, disse apparater skal afsætningsmuligheder og tilhørende ledninger normeret til 240 volt. Disse særlige forretninger kræver typisk en meget højere måle wire end afsætningsmulighed bruges til en brødrister ovn eller lampe. Fælles wire målere til sådanne forretninger omfatter 10 eller 6 gauge.

Bestemmelse af korrekt Wire behov

For at bestemme den rigtige ledning til en bestemt outlet, tre centrale stykker af oplysninger er nødvendige: relevante elektriske koder, udtagstype og belastning. Elektriske koder diktere mindstekrav for alle outlet typer og tjene som en guide til at vælge den rigtige wire og afsætningsmulighed for en bestemt lokation. Når udtagstype er valgt, kan valget i ledninger være forudbestemt, som med store apparater og 240-volt udtag. Hvis ikke forudbestemt, den forventede belastning på banen som en stikkontakt er tilføjet, vil kombineret med udtagstype diktere kræves wire gauge.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com