Hvad er den gennemsnitlige højde for en solsikke at blomstre?

October 18

Hvad er den gennemsnitlige højde for en solsikke at blomstre?

Solsikker (Helianthus annuus) er ønskeligt for deres karakteristiske blomsterhoveder og spiselige frø. Solsikker er løst opdelt i to grupper: dem, der dyrkes for deres oliefrø og dem, der dyrkes for deres spiselige frø. Solsikker varierer meget i størrelse, fra dværg sorter til tårnhøje giganter. Derfor varierer den gennemsnitlige højde for en solsikke at blomstre afhængigt af den specifikke sort. Alle blomstre på toppen af deres højde.

Høje solsikker

De højeste solsikker kaldes "kæmpe" sorter af indlysende årsager. Disse kan vokse op til 14 fod høj og ofte kræver støtte, såsom opbinding. Den største af disse sorter er "Cyclops," som kan nå 15 fod. Den korteste er "Giganteus" på omkring 10 fod høje. Det betyder, at den gennemsnitlige højde for en kæmpe solsikke at blomstre er 12,5 fødder.

Medium solsikker

Mellemstore solsikker er benævnt "semi-dværg" kultivarer. De varierer i størrelse fra 3 til 8 fod høj, hvilket gør den gennemsnitlige blomstrende højde 5,5 fødder. Nogle af de mindre kultivarer omfatte "Tangina," som har blomster omkring 4 inches i diameter, og "Jade", som har usædvanlige blomster i creme og lime. De største semi-dværg kultivarer er "Cappucinno," med dyb Bordeaux blomster og "Sungold," som har lyse gule blomster.

Lille solsikker

Lille solsikker er ofte dyrkes i skæring haver og anvendt i blomsterdekorationer. De varierer i højde fra 1 til 3 fod og er dværg sorter. Den mindste er "Elf", som er gul. Andre omfatter "Sunset" og "Solplet," hvor sidstnævnte har 10-tommer, gule blomster på 2-fods stængler. Gennemsnitshøjden for en dværg solsikke at blomstre er på 2 fod høje.

Overvejelser

Alle de anførte sorter af solsikker blomstre i denne højde kun når plejes ordentligt. Negative miljømæssige forhold, herunder sygdomme og skadedyr, kan indvirke negativt på vækst og blomstring. Solsikker savn fuld sollys at blomstre godt. Når opløbet vises, vil det vise for at følge solen indtil det fuldt blomster. Bladlus er en bestemt skadedyr af solsikker og svær parasitære kan hæmme en solsikke vækst. Hvis du ser bladlus på din solsikker, sprøjte dem med et insekticid.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com