Grøntsager, der går sammen når plantning

October 26

Grøntsager, der går sammen når plantning

En almindelig praksis blandt nogle gartnere, der planter tomater er at placere en morgenfrue i jorden ved siden af grøntsager. Morgenfrue plante frastøder rod knude nematoder, der kan skade væksten af tomater. Når plantning en have, er det nyttigt at vide, om makker grøntsager, der vil øge væksten af hinanden.

Følgesvend planter

Følgesvend planter er planter, der nyder godt af at blive plantet tæt på hinanden. For eksempel, producere aromatiske planter som morgenfruer, og urter som basilikum, en duft, der vil drive væk rovdyr såsom japanske biller eller hookworms omkring tomater. Bønner og ærter at lave kvælstof i jorden er god følgesvende for planter, der har en stilk, som bønner og ærter kan vokse op, såsom majs eller solsikke frø. Pole bønner kan også plantes med hvidløg til de samme gavnlige forhold.

Insekt attraktorer

Haven skadedyr, som skader afgrøder har også en række insekt rovdyr, der til gengæld angriber dem. Disse insekt rovdyr bliver tiltrukket til haver, der er beplantet med attraktive planter. Du vil tiltrække insekter såsom lady biller og lacewings, der angriber skadedyr såsom snegle og larver af interplanting attraktive planter blandt dine grøntsager. For eksempel kan dild plantes i nærheden af kål til at tiltrække lacewings. Kålen vil støtte dild, og de lacewings, der i dild tiltrækker vil køre off kål orme. Purløg kan plantes i mellem gulerødder til at drive væk bladlus og rust fluer, der skader gulerødder.

Kammerater at undgå

Haven grøntsager kan have både gode kammerater og dårlige kammerater. Gode kammerater vil påvirke hinanden godt, mens dårlige kammerater forbedre sygdomstilstande, tiltrækker insekter eller forårsage en dårlig smag i grøntsager. Hvidløg bør for eksempel ikke plantes i nærheden af enhver vegetabilsk bortset fra bønner. Kartofler, aubergine og tomater er så tæt på genetisk at de kan dele sygdomme. Tomater bør aldrig plantes i nærheden af broccoli, blomkål, kartofler, rosmarin, purløg, gulerødder, dild, løg og persille. Bush bønner og ærter bør aldrig plantes i nærheden af porrer, løg, hvidløg og skalotteløg.

Gode naboer

Asparges, Lima bønner og kål er eksempler på god følgesvende for tomater. I tomater, krydderurter som timian afskrække cabbageworm og mynte afskrækker kål møl. Agurker kan plantes i nærheden af majs, bønner, ærter, radiser og solsikker. Kartofler kan plantes i nærheden af vandmelon, bønner, broccoli, kål, majs og ærter. Jordbær kan plantes med spinat, salat og bush bønner.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com