Planter, som anvendes til bunddække

November 3

Planter, som anvendes til bunddække

Bunddække planter er lavtvoksende blomster og planter, der spreder sig hurtigt og giver en tyk, tætte dækning til de områder, hvor de bruges. Disse planter ikke kun tilføje skønhed til din have eller græsplæne, men de også hjælpe med at løse en række landskabspleje problemer. Bruge bunddække på bjergskråninger, der er vanskelige at vedligeholde, i områder, hvor græsset ikke gror, under buske eller træer, og til at hjælpe med at standse eller forhindre jorderosion.

Krybende enebær

For områder med tør jord er krybende enebær (Juniperus horizontalis) ideelle bunddække planter. Krybende enebær er en hurtig spredning, woody, evergreen, der når højder mellem 1 og 2 fødder og er USDA zone 3 hardy. Kanyle-lignende blade er blå-grøn eller grøn i farven og ofte ændre til en nuance af lilla eller grå i vintermånederne. Krybende enebær tolererer tør jordbundsforhold og trives i fuld sol. Plante krybende enebær på bakker, skrænter og i svært at vedligeholde områder af din gården eller haven.

Bishop's ukrudt

Hurtigtvoksende bishop's ukrudt (Aegopodium podagraria), også kendt som goutweed og snow-on-the-mountain, er en flerårig bunddække, der trives i fugtig jord og delvis-sol eller delvis skygge områder. Planterne er USDA zone 3 hårdføre og er tilbøjelige til blad scorch når de udsættes for fuld sol eller alt for tørre forhold. Bishop's ukrudt når højder mellem 6 til 12 inches, har hvid eller creme stribet blade og producerer en tynd stilk, der er tippet med en hvid blomst i løbet af sommeren. Bruge bishop's ukrudt som en grænse eller kant plante til fortove og blomsterbede.

Engelsk vedbend

Engelsk vedbend (Hedera helix) trives i fugtige økologisk jord og tåler fuld sol, men foretrækker halvskygge. Planterne nå en højde på 6 til 8 inches og kan klatre vægge eller hegn. Hardy gennem USDA zone 5, engelsk vedbend har mørke-grønne, blanke løv, der kan være fast eller brogede. Engelsk vedbend er en stedsegrøn bunddække, og det producerer en sort bær, der er giftige ved indtagelse. Bruge engelsk vedbend til dækning under træer, som en vægbeklædning eller som erstatning for græs i små områder, der er vanskelig at trimme.

Liljekonval

Kendt for at producere duftende, hvide eller lyserøde klokkeformede blomster, er liljekonval (Convallaria majalis) en urteagtige, flerårig bunddække, der trives i USDA zoner 2 til 7. Plante liljekonval i rige, fugtig, veldrænet jord i fuld sol eller skygge. Liljekonval når højder på 6 til 8 inches og aggressive planter, der kan overhale mindre aggressive havens blomster eller planter. Bruge de hjorte-resistente liljekonval som bunddække til bjergskråninger eller i åbne områder hvor der er plads til at sprede.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com