Hvad hænger mos fra træer i syd?

February 16

Hvad hænger mos fra træer i syd?

Besøgende til syd kan være forundret over sammenfiltrede, mossy ser masserne hængende fra mange træer. Men dette tyk grå eller grønne anlæg, almindeligvis kaldet spansk moss (Tillandsia usneoides), er en naturlig del af områdets økologi og et vigtigt levested for mange arter, herunder fugle og krybdyr.

Identifikation af spansk mos

Trods sit navn er spansk moss ikke et sandt moss, men en epifytiske bromeliad, der hænger på træerne i tætte gardiner, der kan nå længder på 20 fod eller mere. Det meste af tiden, plante ser grå, men når det bliver nok fugt, dens blade tænder lys grøn. Kop-lignende skalaer dække bladene og fange vand og næringsstoffer-bærende støvpartikler fra luften. Dette vand-fældefangst evne gør det muligt for spansk mos trives i tørke. Selvom uanselige, er plantens bleg grøn eller blå blomster mildt duftende om natten.

Træer og andre habitater

Spansk moss lever en række træarter fra Florida til Texas og trives i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 8-11, indpakning omkring sin værter uden rodnet. Oftest, det vises på eg og cypress arter såsom den sydlige live eg (Quercus virginiana) og den italienske cypress (cypres sempervirens), begge hardy i USDA zoner 7 til 10, men det gør sit hjem i andre typer af træer samt og kan endda hænge ud på telefonlinjer og hegn, hvis beliggenhed giver tilstrækkelig fugt og fuld sollys til delvis skygge.

Fælles misforståelser

I modsætning til hvad du måske har hørt, spansk moss er ikke en parasit og ikke siver næringsstoffer eller vand fra træer, men det kan forårsage træer at falde ved at forhindre tilstrækkelig sollys fra at nå deres blade. Det gør sin egen mad og kun bruger træer som et middel til at støtte og beskyttelse, selv om nogle gange vægten af anlægget kan medføre en gren til at bryde, især efter en kraftig regn. Du kan også have hørt, at rød bugs eller chiggers, som er berygtet for at forårsage kløende udslæt, opholde sig i spansk mos, men ekspertudtalelser adskiller sig på dette punkt. Ifølge entomologi professor Nancy Hinkle, der blev interviewet i en artikel offentliggjort af University of Georgia College of Agricultural & miljøvidenskab i 2012, bor ikke chiggers faktisk i spansk mos, men "i underskoven omkring de træer, der understøtter mos." Ikke desto mindre, hvis du har nogen bekymringer om spansk mos i dine træer, kan du leje en arborist at fjerne det, men vær opmærksom på at det sandsynligvis vil vokse tilbage.

Fordele og anvendelser

Spansk moss økologiske rolle er vigtig. For eksempel, krybdyr, flagermus, edderkopper og andre dyr bruger planten til beskyttelse og rige udbud af insekter, der findes inden for dens rækker. Det er en komponent af reder af fugle, herunder mange arter af sangfugle. I gården, kan spansk mos anvendes som en have barkflis og som en hemmelig raster når draperet over hegn. Det er også bruges til at pryde blomsterarrangementer, potteplanter og craft-projekter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com