Hvilke planter som skygge vinstokke?

February 20

Hvilke planter som skygge vinstokke?

Du vælger planter til at vokse under din skygge vin betyder at vælge planter, der nyder skyggen og tørrere betingelser, som de fleste vinstokke ikke nyde alt for våd eller dårligt drænet jord. Der er mange planter, der vil vokse kraftigt i fuld skygge, og kan hjælpe med at tilføje et stænk af farve til din vin, det være sig en vinstok, ivy eller andre klatring plante.

Påskeliljer

Påskeliljer er en populær prydplante årlige, der dyrkes for deres farverige blomster og foråret blomstre. De foretrækker fuld skygge delvis sollys og vil vokse godt i skyggen af en stor vin. Desuden, de har ikke meget komplekse rodsystemer og vil ikke være problematisk for en vin med en ekspansiv rodstok, såsom en grapevine.

Peruvianske liljer

Peruvianske liljer foretrækker fuld skygge delvis sollys, som gør de fleste lily arter. Den peruvianske lily er en solid årlige når der dyrkes i varmere klimaer, men er ofte plantet som en flerårig plante i den nordlige halvkugle. Disse planter har frodige grønne blade anvendes til opbevaring af vand i tørre perioder og levende blomster af varierende farver. Native til regn-skov baldakin, de umiddelbart vokse i fuld skygge og kan tåle lange perioder med begrænset vand.

Bregner

De fleste arter af bregner foretrækker fuld skygge og vil visne i solen. Lakrids bregner, navnlig vil umiddelbart vokse under en skygge vin. Bregner er ikke specielt farverige, mangler enhver ægte blomster. De vil dog hurtigt at udvide ind i ethvert rum, de får lov til at bebo, og mange gartnere finder deres frodige grønne blade tiltalende.

Rose buske

Rosenbuske er blevet plantet i enderne af vingården rækker i århundreder på grund af deres lighed i tolerance over for vinstokke. Rosenbuske vil ofte udvise symptomer af over vanding eller dårlige jordbundsforhold før en vinstok, og så vintners bruge roser som indikatorarterne for lokale forhold. De vil let vokser i en række forskellige jordtyper, og kan trives i fuld skyggen af en stor vin.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com