Frugt & vegetabilske planter

March 1

Frugt & vegetabilske planter

En køkkenhave kan tilfredsstille begge dine ønske om at komme udendørs og hæve planter samt dine smagsløg. Voksende din egen frugt og grøntsager betyder smage den friskeste mad muligt. En anden fordel ved at dyrke disse typer af planter er, at de kan tilføje farve, tekstur og form til din samlede landskabsdesign.

Urtehave

En populær type af køkkenhave er urtehaven. Almindeligt dyrkede urter omfatter persille, basilikum, estragon, timian og salvie. En anden fashionable urt er mint, men husk at dette valg er aggressivt invasive og kan ødelægge en urtehave meget effektivt. Før der træffes beslutning om urter som en del af din køkkenhave, forskning de specifikke højder som nogle urter kan nå meget højere end man kunne forvente.

Blød frugt

En have, der rejser bærfrugt er et specielt effektivt valg for dem med begrænset voksende plads. Jordbær, blåbær og hindbær er meget kompakt frugt, der kan let dyrkes i små rum såsom terrasse i haven. Kigge efter en bemærkelsesværdig ændring i farve til at angive, hvornår røde bær hindbær og jordbær er moden. Stikkelsbær bør tillades at slå en mildt gul hue før høst.

Espalier og hegnet frugter

Du kan tilføje en lille sort med hensyn til struktur til din have ved herunder frugter, der kan være uddannet til at vokse på et espalier, hegn eller wire. Cordon æbler, pærer, blommer og kirsebær er alle træ frugter, der effektivt kan dyrkes på sådanne haven strukturer.

Tomater

Antallet af forskellige typer af tomater tilgængelige gør det en af de mest alsidige grøntsager til at plante. Blandt de populære typer er bøf tomater som marmande og oxheart, cherry tomater som Gartners delight og søde millioner og tomater, der er perfekt til salater som totem, tornado og legende.

Frugttræer og landskabspleje

Frugtplanter behøver ikke nødvendigvis skal anvendes primært til deres spiselige vækst. Frugttræer kan indarbejdes i din landskabsarkitektoniske planer. En række forskellige arter af æbletræer eller en spredning kirsebærtræ kan give din yard med skygge. Kvæde og fersken træer kan udnyttes effektivt som dramatiske knudepunkter. Attraktive blade kan integreres i et landskabsdesign af citrus træer som appelsiner, citroner, lime og grapefrugter.

Grøntsager med lange høst perioder

Vegetarer eller endda kød spisere, der nyder at have friske grøntsager som en side parabol i hele meget af året skal se til grøntsager med den længste periode, høst. Planter med de længste høst perioder omfatter tomater, forskellige sorter af peber, aubergine, sommer squash og grønne bønner.

Bananer

Bananer kan vokse på træerne, men de er teknisk set en flerårig urt. Du skal have eksponering for meget varme og fugtige temperaturer til at hæve denne frugt, men du behøver ikke at være velsignet med en omfattende mængde i ejendommen. Dværg bananer kan dyrkes med succes i containere eller solarium samt et udendørs område som en gårdhave.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com