Hvordan du overfører en Lima bønne Starter plante til jorden i en gryde

March 1

Hvordan du overfører en Lima bønne Starter plante til jorden i en gryde

Lima bønner, undertiden kaldet smør bønner i de amerikanske sydstater, er en høj-protein, kødfuld smag bælgplanter, som du kan nemt vokse i din have eller i en container på din balkon eller terrasse. Native til Guatemala, denne bean er kaldet Phaseolus lunatus i Botanisk verden. Hopi indianerne udbredt lima bønner og blev en af deres korte afgrøder. De menes at have indtastet Europa omkring 1600. Når du tør dem, bevarer de deres smag og levedygtighed for lange perioder.

Instruktioner

•Vælg gryder, der er mindst 12 inches i diameter med et drænhul eller huller. Scatter et 1/2-inch lag af fint grus eller småsten i bunden.

•Fyld din gryde eller gryder omkring tre fjerdedele fuld med en standard pottemuld, afhængigt af størrelsen af rodsystemet af dit starter anlæg.

•Tag din lima bønner starteren plante fra sin børnehave pot, pasning for at forstyrre rødderne så lidt som muligt. Hvis planten er blevet rootbound, forsigtigt løsne rødderne fra den komprimerede jord.

•Indstil dit unge bønne plante i midten af jordoverfladen i din større potte. Plante kun én lima bønne plante i hver 12-tommer gryde. Derefter udfylde pot til inden for 1/2 tommer i toppen med yderligere pottemuld, klappede det ned forsigtigt for at sikre anlægget.

•Kontroller to eller tre 2-mund-lange plante stakes i jorden, jævnt fordelt, omkring 2 inches fra bunden af dit anlæg. Dette er nyttigt, hvis dine lima bønner er forskelliger pole. Du kan binde dit anlæg til stakes med børnehave bånd eller strimler af stof, når det begynder at vokse høj og behov for støtte.

•Sæt dine potteplanter lima bønne i et område, hvor den kan modtage seks til otte timer i fuld sol hver dag. Holde jorden fugtig, men ikke tillader pot til at sidde i en tallerken fuld af vand.

Tips & advarsler

  • Udsæt ikke lima-bønne planter til frost eller koldt vejr, især umiddelbart efter du transplantation dem. Vente til efter din sidste forår frost til at flytte din potteplante til ubeskyttede udendørs område.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com