God blomster til udplantning

March 8

God blomster til udplantning

Hvad definerer en "god" blomst er i sindet af gartneren. Til amatør, kan det betyde de blomstrende planter, der er lettest at vokse. Naturelsker, kan det være blomster, der er konstant i flor. Ultra-grøn tommelfinger, kan det være arter, der passer ind i en karakteristisk tema. Det store udvalg af blomster betyder, at der er mange muligheder for blomster, der vil passe din egen erfaring niveau, geografisk placering og æstetiske værdi.

Nem at dyrke enårige

De fleste enårige forblive blomstrer indtil efterårets første frost dato. Efter havearbejde Advice.net tager det ikke en erfaren gartner til at vokse snapdragons, morgenfruer, pelargonier eller petunias med succes. Det er nemmere at købe snapdragon transplantationer i stedet for at starte dem fra frø. Snapdragons kan dyrkes som stauder i USDA zoner 7 til 10, men i resten af landet, de behandles som enårige. Snapdragons har pink, hvid, gul, rød, orange, lilla eller bicolor blomster, der fylder den øverste halvdel af plantens stængler. Morgenfruer kan være let vokset fra frø eller som transplantationer og vil tilføje en flammende rød, gul eller orange tilstedeværelse til din have. Pelargonier kan dyrkes som stauder syd for zone 5 og som enårige i køligere områder. De kommer i rød, pink, hvid, rose og andre farver og form tætte klynger af blomster på toppen af deres høje stængler. Petunias kommer i alle farver undtagen brun og sort og har karakteristiske Jagthorn-formede blomster; de vokser pænt i jorden eller i ampler.

Nemme at dyrke stauder

I modsætning til etårige planter, du skal plante hvert forår, vil stauder vokse tilbage år efter år. Ifølge havearbejde kanal er bellflowers, coreopsis og coneflowers nemme at dyrke stauder selv for begyndere. Som navnet antyder, har bellflowers klokkeformede blomster, der Dingle fint mod jorden. Deres blomster spænder fra hvid til lilla; Hvis du fjerner døde blomster, fortsat planterne at blomstre hele sommeren. Coneflowers er en godbid til har i haven. De ligne overdimensionerede tusindfryd, vokser flere fod høj og har lilla, gule eller hvide kronblade. Coreopsis, også kaldet tickseed, vokser voldsomt og kan fylde i et tomt rum i haven ganske hurtigt. Det også vokser flere fod høje og har gyldne gule kronblade, der er radialt arrangeret.

Vedvarende farve

Hver gartner håber at have farve i hendes have fra forår til tidligt falde. Dette kan gøres gennem at vælge planter, som blomstrer på forskellige tidspunkter i hele sæsonen eller at vælge planter, der har langvarig bloom perioder. Aster x frikartii er et eksempel på en staude, der vil blomstre mindst fra juni til September; Hvis du bor i et varmere område, kan det bo i flor hele året rundt hvis du fjerne brugt blomster. Denne type af aster vokser op til 3 fod høje. Dens blomster ligne tusindfryd, undtagen kronblade er lilla farvet. Jeres pet vil være glad hvis du plante catnip i din værftet. Sunset netværk anbefaler plantning catnip i klumper at danne en uformel afdækning. Denne plante blomstrer fra maj til September at form lange kæder af blålig-lavendel blomstrer. Forglemmigej, med deres miniature blå blomster, er ideelle stauder til skyggefulde og træbevoksede områder. De blomstrer fra mindst juni til August. Gaura er en staude, der tager på en shrublike form og kan blomstre fra forår til tidligt falde. Dens hvide til let rosa blomster er karakteristisk for deres sommerfugl form og deres dinglende støvdragere. Jerusalem sage blomstrer fra juni til August. Sin sfæriske klynger af blomster er den lyseste gule du nogensinde har set.

Spiselige have

Dine venner og familie vil blive imponeret med tildeling af en del af din have til spiselige blomster. Kjole op tallerkener og bruge kronblade eller blade til at give smag din fine køkken. Ifølge North Carolina State University findes et væld af spiselige blomster. For eksempel, de smukke blå eller lyserøde kronblade af Kornblomst, også kaldet bachelor's knap, er spiselig og har en clovelike smag. Astral-lignende rød eller pink blomster af bee balm er spiselig og har en mintsmag. Andre spiselige blomster er nasturtiums, med en pebret smag, ananas salvie, med en frugtagtig smag og hibiscus blomster at smag af citrus.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com