Følgesvend anlæg til Geranium Rozannes

March 16

Følgesvend anlæg til Geranium Rozannes

I 2008 opkaldt flerårig plante foreningen Geranium rozanne flerårig plante af året. Denne geranium gror klynger af små, violet-blå, underkop-formede blomster, der blomstrer fra slutningen af foråret i slutningen af vækstsæsonen. Rozannes har brug for seks til otte timer i solen hver dag og vokser bedst i en veldrænet jord med ekstra kompost. De gør god følgesvend anlæg til blomster, som deler deres voksende krav, og de også gavne nogle grøntsager, frugter og græsser.

Frugter

Druer og pelargonier gøre god følgesvend planter fordi pelargonier frastøde japanske biller, foder på drue blade. Druer overleve moderate mængder af skade, men alvorlige tab af blade er et problem. Pelargonier indeholder en ingrediens, der lammer japanske biller inden for 30 minutter af biller fodring. Selvom biller kan gendanne inden for 24 timer, er de normalt dræbt af rovdyr før at inddrive.

Blomster

Ifølge den flerårige plante Association ser pelargonier godt når indgået et samarbejde med Shasta Tusindfryd eller hostas. Shasta Tusindfryd er let for nybegynder gartnere til at vokse. De kan lide hurtig-afløb jord og masser af sol og vand. Derudover har de sjældent problemer med insekter eller sygdomme. Shasta margueritter har hvide blomster med en gul knap center. Hostas er også nemme at dyrke. Hostas kan have blå, grøn, hvid eller guld blade af varierende teksturer. Deres lily-lignende blomster spænder fra lavendel til hvid og vokse på spikes. Duftende sorter af denne plante foretrækker fem eller seks timer i solen hver dag, mens blå-bladet hostas har brug for skygge.

Grøntsager

Pelargonier frastøde grønne kål orme, der bar i kålhoveder, forårsager dem til at henfalde. De gør også god følgesvend anlæg til majs, tomater, peberfrugter og grønne bønner på grund af deres evne til at frastøde japanske biller der angreb grøntsager.

Græsser

Pyntegræsser normalt kræver ikke en masse pleje og der er mange farver og teksturer at vælge imellem. De er mere fleksible end andre haveplanter. Mest pyntegræsser har brug for omkring tre til fem timer for direkte sol hver dag. Pyntegræsser tiltrække ikke mange skadedyr. Sprøjtning græsset med en strøm af vand kan styre bladlus eller mider. Sand lovegrass (Eragrostis trichodes) vokser mellem 1 og 2 fødder høj med lyserøde blomster, der bliver gyldne mellem midten til slutningen af sommeren. Ligesom pelargonier, det kan lide veldrænet jord og masser af sol. En anden græs, at partnere godt med geranium rozanne er Pennisetum alopecuroides lidt honning, en dværg græs med tonede pink løv.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com