Hvordan får jeg bladlus på min Rose Bush?

March 19

Hvordan får jeg bladlus på min Rose Bush?

Bladlus er soft-karrosseri insekter, der også kaldes greenflies eller plante lus. De er nemme at få øje på planter som de klynger sig til den nyeste stængler og uåbnede blomsterknopper. Det er ikke usædvanligt for dem at skabe en multilayer belægning, som de klynger sig. Roser er særligt tilbøjelige til bladlus, og de betragtes blomster største trussel. De fører til deforme vækst og Visnen af nye blade og blomsterknopper. Bladlus vises på roser i løbet af foråret. Roser kan være befængt med bladlus fra myrer eller nye planter, der kan bære skadedyr til haven.

Hvorfor roser få bladlus

Selvom bladlus vises oftest på roser under de køligere fjederen temperaturer, er de faktisk aktive som voksne hele året. I den koldere klima overvintre de i deres æg fase. Deres æg er strøet midt i planten og andre haven vragrester i haven i løbet af efteråret. Som vejret bliver køligere, udføres disse æg til myre kolonier af myrer til opbevaring af mad da myrer er tiltrukket af den sukkerholdige sap i de modne bladlus. Selvom en masse bladlus æggene er ødelagt af gartneri sprays anvendes i vinter og det tidlige forår, tager det kun et par æg at føre til en rasende angreb. En anden almindelig årsag til bladlus vises på rosenbuske er når nye planter er bragt ind i haven og bladlus er ubevidst bragt ind med dem.

Kontrollerende bladlus

I tilfælde hvor bladlus forårsager en meget hurtig blomst eller løv skader, bør en lav-giftige naturlige insekticid anvendes. En nyttig valg ville være neem, og dette ofte styrer et større flertal af skadedyr. Men for at alle bladlus skal fjernes, en hurtig virkende, systemiske insekticider ligesom acephat skal bruges som kan målrettes til de særlige problemområder. Fordelen ved systemiske insekticider er, at det indtages kun af de insekter, der er på roserne. Acephat er dog fatal for honningbier, og dermed bør anvendes enten tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen. Holder et meget vågent øje med roserne og fjerne enhver bladlus manuelt, før de bliver til en infestation er den bedste måde at undgå brug af insekticider. High-pressured jetfly af vand kan også banke bladlus ud fra planterne.

En anden have venlige middel mod bladlus er at indføre bladlus rovdyr i haven og på roserne. Disse omfatter lacewings og lady bugs.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com