Brombær, der vokser i Zone 3

March 30

Brombær, der vokser i Zone 3

De fleste brombær foretrækker varme klimaer. Som floricanes afhænger deres vækstperioden sidste års Stokke til at give dette års frugt. I kolde regioner, ofte blackberry Stokke fryse og bryde, og er dermed ude af stand til at producere frugten det følgende år.

Af Chester er en veletableret thornless floricane blackberry sort, kendt for sine kolde vejr holdbarhed. Af Chester vokser godt i Zone 4 og er rimeligt vellykket i Zone 3.

To nyligt udviklede tornede sorter er Prime-Jan og Prime-Jim, som er primocane brombær. I modsætning til andre brombær, der producerer frugt på Stokke fra det foregående års vækst, producerer primocanes frugt på det aktuelle år Stokke.

Chester brombær

Chester blackberry betragtes af de fleste vinter hårdfør thornless blackberry. Det er en plante, eftersæson, som giver store, milde smag bær.

Prime-Jan brombær

Prime-Jan blackberry blev for nylig udviklet af University of Arkansas. Det er vanskelige forskellige producere op til to afgrøder pr. sæson (en tidlig afgrøde i juni og en anden afgrøde før efteråret fryse). Prime-Jan producerer en velsmagende, mellemlang mellemstore bær.

Prime-Jim brombær

Prime-Jim blackberry er en anden nylige indførelse fra University of Arkansas. Det vokser ligeledes til Prime-Jan blackberry og producerer også to afgrøder pr. sæson. Frugten er på størrelse med Prime-Jan bær og andre vanskelige brombær, men er lidt mindre sød (8 procent gennemsnitlige sukkerindhold, i forhold til Prime-Jan 9,6 procent.)

En anden primocane blackberry under udvikling er Prime-Ark 45. Denne blackberry er sødere end Prime-Jan (på omkring 10 procent gennemsnitlige indhold af sukker, men er stadig under test for de mest egnede områder i plantning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com