Hvad sker der, hvis jeg sætte gamle blåbær i jorden af min Blueberry Bush?

April 3

Hvad sker der, hvis jeg sætte gamle blåbær i jorden af min Blueberry Bush?

Mens udtrykket går "som amerikansk som æbletærte," en mere nøjagtig siger bør sige "som amerikanske som blåbær." Landmænd og gartnere vokse et stort antal blueberry buske (Vaccinium spp.), som er hjemmehørende i østlige Nordamerika. Deres kulturelle behov er de samme, selv om hver art viser varierende tolerancer til enten koldt om vinteren eller sommervarmen. Komposteres vragrester fra enhver blåbær plante, fra blade og kviste til gamle frugter, gør en ekstraordinær jord conditioning kompost.

Jordbundsforhold

En fælles obligation blandt alle blåbær busk arter er deres behov for et meget surt jord, der er rig på organisk materiale. Planter udvikle temmelig overfladisk, fibrøst rødder i de øverste 14 inches af jord, så en jævnt fugtig, nærende og veldrænet jord bliver vigtigt for langsigtet vitalitet af planter. Blueberry buske bør ikke have deres forstyrret rodsystemer, og en økologisk muld over jorden giver næringsstoffer, afskrækker ukrudt og skygger jorden.

Blueberry planterester

Faldne blueberry blade, kviste og bær alle bidrage til den ernæringsmæssige værdi af den økologiske muld lag over jorden. Normalt bruges syredannende barkflis omkring blåbær for at bevare de lave pH kvaliteter. Dette omfatter fyrretræ bark nuggets, nåletræ træ savsmuld, pine halm/nåle, oak leaf skimmel eller tørv. Rådnende blueberry blade og frugter også bidrage til at holde jordens pH-værdi i rækken af 4,0 til 5,5. Overbrusning gamle blåbær er plukket fra en plante eller købt på landbrugerens marked eller købmand er lige gode for kompostering omkring planter.

Blueberry frugt placering

Blåbær planterødder er lavvandet, så vælger at grave i jorden for at kassere gamle blåbær er ikke umagen værd. Desuden bremser begrave alle organisk materiale nedbrydning, fordi der er begrænset ilt for opdeling. Blot kaste gamle blåbær på toppen af barkflis omkring bunden af dine blåbær planter. De vil nedbrydes bedre, og næringsstofferne stadig sive ned i rodzonen efter regn og kunstvanding.

Forbehold

Ikke bunke gamle blåbær også dybt på jorden, som overdrevent fugtige forhold kan forekomme og føre til at forme. Selv om det ikke er et stort problem, du vil rigelig luftbevægelse på toppen af barkflis omkring blåbær, og overdreven skimmel vækster kunne indikere en miljø mere befordrende for svampe spørgsmål. Store mængder af gamle blåbær hældes omkring buske kan også frigive en duft for at lokke dyreliv i haven for at stjæle frugterne. I nogle dele af landet, kan bamser, kaniner og hjorte finde en afgrøde af blueberry frugter især lokkende.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com