Hvordan at dyrke vegetabilske planter fra stiklinger

April 3

Hvordan at dyrke vegetabilske planter fra stiklinger

Skæring er en formering teknik, hvor en del af en plante er snipped fra tips eller rødder i en sund voksen modellen. Dyrkning af planter fra stiklinger er både økonomisk og effektiv. Ikke alene betyder det holde gartnere fra at skulle købe frø og planteforædlingsmateriale, det fjerner behovet for at vente på frø til at spire, sparer ugers tid. Derudover fjerne stiklinger elementet af overraskelse. Gartnere vide på forhånd hvordan produktive voksne anlægget vil være, som det er hovedsagelig en genetiske klon; skæring vil have alle de stærke sider ved oprindelige.

Instruktioner

•Snip 6 tommers skyde fra de vigtigste stilk af den valgte plante med et par sakse. Før dens fjernelse, sikre den markerede gren er forsynet med mindst tre sæt af blade.

•Vi blade fra den nederste del af skæring, forlader to sæt af blade på spidsen af stænglen. Sted at skære i en plastic mad opbevaringspose og hæld 1 tbsp. vand over det. Forsegl posen tæt. Dette vil holde stiklinger fra udtørring mens transporteres.

•Pour lige mængder af kommercielle pottemuld og strimlet sphagnum ind i en stor skål og kaste forsigtigt indtil to er godt blandet. Tilsæt vand til potning jord blandingen, ½ kop ad gangen. Bland godt efter hver tilsætning. Stop tilsætning af vand, når jorden er jævnt fugtig.

•Fyld 4-tomme containere med fugtig pottemuld jord blanding. Vælg containere, der har huller i bunden for at give mulighed for tilstrækkelig dræning. Bruge en beholder til hver opskæring.

•Skub viskelæder slutningen af en blyant ind i midten af pottemuld, oprettelse af en smal hul ca 2 til 3 inches dyb. Indsæt en skæring i hullet og tryk forsigtigt på jorden omkring stammen, holde anlægget på plads.

•Sæt containere på en plastik bakke og flytte bakken ind i en varm og solrig placering. Kontrollere stiklingerne hver dag i to uger, kører din finger hen over overfladen af jorden for at afgøre, om plantning mediet er stadig fugtig. Tilsæt vand, som skulle sikre, at Jorden forbliver fugtig.

•Flyt containere udendørs efter ca 14 dage, udsætte planter til frisk luft og direkte sollys. Lad dem udendørs i tre til fire timer. I løbet af en uge, derefter gradvist øge den tid planterne bruger udenfor, indtil de er udendørs hele dagen lang. Dette vil hjælpe dem med at tilpasse sig til de lokale forhold. Efter syv til 10 dage efter udendørs eksponering, transplant planter i haven.

Tips & advarsler

  • Tag stiklinger tidligt om morgenen, da dette vil give dig en chance for at se hvert anlæg på dens friskeste, på gør det muligt for dig at temmelig vurdere dens kvalitet. Vælg kun de stærkeste, flotteste, mest produktive planter i haven.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com