Hvad er blomstrende planter klassificeres som?

April 10

Hvad er blomstrende planter klassificeres som?

I 1500-tallet, nogle blomstrende planter var mere værd end guld og handlet for huse, tøj og møbler. Blomstrende planter er en af de to hovedtyper af frøbærende planter og forblive en integreret del af livet. De er de mest talrige planter på jorden, vokser i forskellige habitater fra ocean til tundra. De omfatter Bredbladet træer, alle afgrøder, at mennesker spiser, havens blomster og ukrudt. Cirka er halvdelen af de kendte planter i denne kategori, ca 250.000 arter.

Dækfrøede planter

Blomstrende planter kaldes dækfrøede. En angiosperm er en af to typer af frøbærende planter. Karakteristik af en angiosperm ses i dets evne til at producere en frø, indkapslet i en beskyttende belægning. De andre frøbærende planter kaldes nøgenfrøede, som ikke producerer blomster eller frugter eller frø med belægninger. Dækfrøede planter er klassificeret videre til familiegrupper. Persille familien omfatter f.eks gulerødder, Queen Anne's lace, dild og hemlock. Lily familien omfatter tulipaner, hyacinter og aloe vera.

Blomster

Evnen til at blomstre er hvad der adskiller dækfrøede planter fra nøgenfrøede. Blomsten gør op den reproduktive del af anlægget. Det omfatter støvdrager, den mandlige del, og Støvvejen, den kvindelige del. Støvdragerne producerer pollen, der holder den reproduktive planteceller. Støvvejen er den centrale struktur af blomsten, og der kan være mere end én pr. blomst. Bunden af Støvvejen er, hvor de fremtidige frø er indeholdt. Pollen skal befrugte dem for at udvikle.

Frugter

Frugter form på en blomstrende plante kun efter bestøvning og befrugtningen har fundet sted. Der er flere forskellige slags frugter. Simple frugter er dannet fra en blomst, der indeholder en enkelt pistil. Æbler, mango og tomater er eksempler på simple frugter. En blomst med mere end én Støvvejen resultater i aggregat frugter. Jordbær er en samlede frugt. Flere blomster vil resultere i flere frugter. Ananas er en multiple frugt. En ananas er sammensat af mange tinier frugter smeltet sammen.

Frø

Blomstrende plantefrø er opdelt i to grupper: dicots og enkimbladede. En dicot frø er to kimblade inden for frø. En Kimblad er stedet inden for frø hvor mad til den fremtidige anlæg er gemt. Dicots udgør størstedelen af dækfrøede planter. Omkring tre fjerdedele af blomstrende planter er dicots. Enkimbladede indeholder en enkelt Kimblad. En enkel måde at fortælle om en blomst er en dicot eller monocot er at observere blomsterblade og blade. En monocot blomst har kronblade i multipla af tre, som en lilje eller trillium. Bladene er tynde og lange. En dicot blomsterblade vokser i grupper på fire eller fem. Bladene af en dicot kan være bredere, med forgrenede vener.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com