Hvorfor har min hjemmedyrkede tomater linjer eller spalter?

April 19

Hvorfor har min hjemmedyrkede tomater linjer eller spalter?

Tomater er mest almindeligt plantet have grøntsager i Amerika, fra overdådige spreder af baggård vinstokke til enkelt gryder indeholdende en plante. Med planter er så almindeligt, og med så mange uerfarne gartnere forsøger deres novice hænder, er det ikke underligt at tomat-relaterede spørgsmål er brød og smør af mange konsulenttjenester. Du kan blive overrasket over at opdage, hvad der forårsager tomater til split, har linjer eller er misdannet.

Tomat Woes

Som medlem af den kultiverede natskyggefamilien er tomater udsat for en lang række skadedyr og problemer. De kan blive negativt påvirket af en række svampe, skimmelsvampe og insekter, mest kan spredes fra beslægtede planter såsom peberfrugt og tobak. Tomater er også modtagelige for vejrforhold, undlade at blomstre hvis vejret er for varmt, for koldt, for vådt eller for tør. Selv når alt andet går godt, kan grådige fugle beskadige modne tomater.

Spalter, revner og sprækker

En fælles fejl kan du finde i mange haven tomater er udviklingen af forskellige spalter, revner eller sprækker. En variation af denne skamplet forårsager tomater til at vokse i klumpet, uregelmæssige former med dybe folder i dem. Dette kaldes "kat-vender." En anden, ikke-relateret problem forårsager tomater at vokse dybe revner i deres hud. Disse kan tage to forskellige formularer, én bliver halvrunde revner danner i en ring omkring den tomat øverste kanter, de andre er i form af splits startende fra stilken og udstrålende udad.

Kat-vender

Kat-vender er umiddelbart genkendelige. Det er forårsaget af usædvanligt koldt vejr, mens tomater blomstrende og selvbestøvende. Som tomat modnes, nogle portioner af frugt vil vokse overdådigt og andre dele dårligt hvis overhovedet. Resultatet er en misdannet tomat med tilgroede løgformet regioner divideret med dybe folder. Nogle sorter er mere modtagelige for dette end andre, de fleste især de store bøf typer. Hvis kat-vender er et problem i dit område, gennemse frø kataloger for resistente sorter.

Revner og opdeling

Både den sprængning cirkelmønster og mønster af udstrålende opdeling har af samme årsag, hvilket er inkonsekvent vandforsyning. Når tomater modning er de særligt følsomme over for dette problem. Det opstår, når jorden er tilladt at tørre ud og derefter regn eller en kraftig vanding pludselig giver et overskud af vand. Tomaterne optager for meget vand for deres skind skal indeholde, og revner er resultatet. Du kan undgå problemet ved vanding tomaterne i tørt vejr. Der er også crack-resistente sorter, som har tykkere skind.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com