Japansk ahorn størrelse

May 11

Japansk ahorn størrelse

Japansk ahorn (Acer palmatum) er en art, der er egnet til landskabspleje i næsten hele det østlige USA, med undtagelse af nordlige dele af nordøstlige og de varme klimaer fundet i store dele af Florida og Texas Gulf Coast. Træet vokser i forskellige former og til forskellige størrelser over hele landet som en skygge træ eller pryd, med sin voksende zone strækker sig ind i Rocky Mountains og Pacific Northwest.

Formularer

De overordnede arter af japansk ahorn er mindre i højden, vokser til mellem 10 fødder og 25 fod høje. Størstedelen af landskabspleje japanske maples bruges i Nordamerika er dyrkede former, med deres højde, afhængig af sort. I nogle tilfælde er japansk ahorn kultivar en løvfældende busk. Andre former er dværg typer af overordnede arter, vokser mindre men stadig vise de samme funktioner.

Størrelse

Nogle af træ former for japansk ahorn er faktisk mindre end et par former busk. For eksempel, vokser dværg japansk ahorn kaldet Jimmi kun til 5 fødder, betydeligt mindre end busk typer som Beni-Nishino og Katsuram, som nå 12 fod under gode forhold. Andre busk størrelser af arterne, der omfatter Shishio forbedret og røde vælge sorter på 6 til 10 fod høje. Træ former såsom Sango-Kaku er af samme størrelse som den overordnede art, mens lidt mindre på 15 til 20 fod høje typer som Bloodgood og Higasayama.

Vækstbetingelser

Mange af japansk ahorn kultivarer er langsomt voksende, med sorter såsom Butterfly, Bloodgood og Crimson dronning i denne kategori. Forskellige faktorer påvirker den modne størrelse af en japansk ahorn. Prime vækstbetingelser for disse træer og buske omfatter jord, der indeholder en høj grad af organisk materiale. Japansk ahorn vokser i fuld sol eller delvis skygge sites, med god dræning, fugtig jord et must for træ eller busk til at trives. Holde din japanske maples ud af områder, der er varmt og/eller tør. Steder, der tager fuld hovedbyrden af vind i løbet af vinteren er også dårlige valg for beplantninger af denne art.

Bruger Versus størrelse

De mindre former for japansk ahorn, som Carsten, er passende for rock haver og busk grænser. De mellemstore typer, herunder Utsu-Semi på 9-12 fod høj, arbejde samt understory planter, på terrasser eller endda i krukker og beholdere. De større japanske maples, vokser til mellem 15 og 25 fod høje, er nyttige modellen planter, dyrket på friland eller i grupper at drage fordel af sådanne funktioner som deres farverige blade og yndefulde vane.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com