Hvad er de to måder at Pollen overføres?

May 12

Pollen er et pulver fremstillet af planter. Bestøvning er processen med seksuel reproduktion i planter af hvilke pollen befrugter den kvindelige reproduktive struktur på andre blomstre af samme art, i sidste ende producerer nye frø. De to primære former for bestøvning er abiotiske og biotiske bestøvning.

Abiotisk bestøvning

Abiotisk bestøvning sker uden inddragelse af levende organismer og tegner sig for op til 20 procent af alle naturlige bestøvning. Næsten alle abiotiske bestøvning er forårsaget af vinden, men et meget lille antal planter bliver bestøvet af vand. De fleste planter, der bestøver af vinden er græsser, nåletræer og løvfældende træer. Deres pollen er blæst fra plante til plante, fører til befrugtning. Vandplanter frigive deres pollen ned i vandet, hvor det flyder indtil den når stigmatiseringen af en anden blomst.

Biotiske bestøvning

Biotiske bestøvningen er den mest almindelige form for bestøvning, tegner sig for omkring 80 procent af naturlige bestøvning. Biotiske bestøvning kræver indgriben fra dyr flytte pollen fra én blomst til en anden. De forskellige blomsterplanter har forskellige egenskaber, der tiltrækker en bred vifte af bestøvere som bier, hvepse, sommerfugle, kolibrier og andre organismer, som udfører processen med bestøvning. Dyr er typisk tiltrukket af bestøvende blomster, når de producerer nektar. Dyrene tilgang blomst til foder og pollen holder sig til deres organer. Når dyrene bevæger at drikke fra en anden blomst, smitter pollen af i det nye anlæg.

Blomst anatomi

Bestøvende planter er tvekønnede, hvilket betyder, at de indeholder både mandlige og kvindelige reproduktive egenskaber. Den mandlige del, eller støvdrager, producerer pollen. Den kvindelige del kaldes pistil. Støvvejen har en klæbrig tip kaldet den stigmatisering, som bruges til at indsamle pollen fra andre planter via abiotiske og biotiske bestøvning. Området i bunden af pistil, kaldet ovule, er, hvor frø er produceret når støvdrager er blevet befrugtet af pollen. For at blive befrugtet, skal støvdrager modtage pollen fra en plante af samme art.

Krydsbestøvning og selvbestøvning

Den mest almindelige indsats bestøvning kaldes krydsbestøvning; Dette betyder blot, at anlægget modtager pollen fra en anden plante. Cross-pollinating planter har normalt højere støvdragere for at være mere nemt vedhæfte pollen til fodring af dyr. En anden form af bestøvning, kræver selvbestøvning, ikke uden for bestøvere at sprede pollen til andre blomster. Som navnet antyder, tilpasse selvbestøvende planter for at flytte pollen fra støvdrager til stigmatisering af den samme plante. Disse planter har typisk støvdrager og støvfang af lignende længder.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com