Start en køkkenhave i Zone 8

May 26

Start en køkkenhave i Zone 8

Start en køkkenhave i Zone 8 kræver omhyggelig planlægning i løbet af vinteren, med gennemsnitlige første frostfrit dato falder lige omkring marts 15. Mange grøntsager kan ikke tåle midten sommervarmen i syd og skal plantes godt før denne dato. Derudover kan grøntsager med en lang vækstsæson kræve plantning før foråret. En fordel at plante en køkkenhave i den sydlige del er masser af solskin til at fodre unge planter.

Instruktioner

•Vælg grøntsager, der passer plads begrænsninger af din have og kan høstes før efteråret fryse, som opstår omkring November 15 i Zone 8. Plante ærter, majs og bønner i rækker fordelt to til tre fødder fra hinanden, men mindre frø kan blive spredt i mindre parceller.

•Kontrollér jordbundens temperatur før plantning grøntsager. Cool sæson afgrøder som ærter, bønner og spinat skal mindst 40 grader F jordbundens temperatur til at spire og varme-kærlige fødevareafgrøder behov mindst 60 grader F.

•Plant bladgrøntsager (grønkål, salat og spinat) og andre cool sæson afgrøder i februar, så de er klar til høst før de varmeste sommermåneder. Løg har en længere vækstsæson og kan plantes så tidligt som i januar til høst af maj.

•Plan til tilså varme-kærlige afgrøder, som tomater, aubergine, peberfrugter, agurker, søde kartofler, squash, meloner, majs og bønner, i begyndelsen af marts eller April. De fleste af disse grøntsager er klar til høst i juli eller August. På grund af dens længere vækstsæson, skal selleri plantes i februar i August høst tid.

•Følg frøposen for afstand af grøntsagsfrø. Bryde en lille pind til den korrekte længde og bruge det til jævnt plads større frø som ærter og bønner, og derefter skal du blot skubbe dem ned i jorden med fingeren. Gulerødder og andre små frø kan være blandet med sand og drysses jævnt over jorden, og derefter let dækket med mere jord.

Tips & advarsler

  • Grøntsager er vanskeligere at vokse i kompakt lerjord, der er almindelig i syd. Du kan være nødvendigt at blande i flere inches af sand og organisk stof inden plantning eller oprette et højbed med lerede jord.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com