Hvorfor er Hibiscus vigtigt?

June 15

Hibiscus er mere end bare en smuk blomst. Ifølge den amerikanske Hibiscus Society er den tropiske hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis) en af de mest nyttige buske hele sydøstlige Asien, øst Afrika, Stillehavsøerne af dens oprindelse og videre. Den hårdføre hibiscus (Hibiscus moscheutos) er lige så vigtigt i køligere klimaer længere nordpå. Begge er medlemmer af katostfamilien.

Den alsidige Hibiscus

Den tropiske hibiscus er en attraktiv pynt busk med praktiske anvendelser. Det vokser godt nær havet og bruges ofte til at stabilisere klitter langs bredden af Stillehavet. Det er også bruges til vinden pauser. Det har været vigtigt at den oceaniske folk i århundreder som en fødekilde og som en medicinsk støtte. American Heart Association rapporter hibiscus te reducerer blodtryk. Dette understøttes af amerikanske Agricultural Research Service. I Østafrika, er den hårdføre hibiscus dyrket og spist som en grøntsag. Fibrene bruges til reb. Hibiscus bruges til fremstilling af naturlægemidler shampoo, i kosmetik, som et farvestof, og endda som skocreme.

Værdien af katostene

Den oprindelige tropiske hibiscus blomst var af en enkelt farve, mindre og langt mindre prangende end hybrider i dag. Det er en stedsegrøn med skinnende, lidt hjerteformede blade. Ifølge amerikanske Agricultural Research Service, er efterspørgslen efter hibiscus blomst i Indien alene anslået til 300 tons om året, hvor det bliver brugt af den østlige indiske befolkning til medicinske og kosmetiske formål. I modsætning til den tropiske sort, den hårdføre hibiscus, også kendt som rose-katost, dør tilbage om vinteren, derfor overlevende i koldere klimaer. Dens blade er blødere, ikke skinnende og mere spidse. Native til vådområder af sydøstlige Amerika, det giver levesteder for vilde dyr såsom ænder, krebs og frøer. Det tiltrækker bier og sommerfugle, der tjener som bestøvere til andre planter.

Bare en anden Hibiscus

Okra, det grønne, finger-formet pod så populære i de franske madlavning af Louisiana, især i kreolsk og Cajun opskrifter, er et andet medlem af katostfamilien (Hibiscus). Okras popularitet i syd begyndte med ankomsten af den amerikansk folk i Louisiana i 1750s. Okra har været vigtig som en fødevare i andre lande i århundreder. Første dyrkede af de tidlige Ægypterne, det er stadig fundet voksende vilde i de øvre områder af Nilen. Andre sin betydning, alle slægtninge af hibiscus, er bomuld og chokolade.

Emblem af Hawaii

I 1923 løst lovgivende område Hawaii, hibiscus (pua aloalo) vedtages som blomsten emblematiske af område. 2 maj 1923 godkendt W.R. Farrington, guvernør af Hawaiis, beslutningen. På tidspunktet officielle farven på blomsten havde ikke valgt, men oftest det var portrætteret som røde. Det var først i 1988, 30 år efter Hawaii fået status som stat, at den gule hibiscus officielt blev state blomst og emblem af Hawaii.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com