Grundlæggende gryder og pander

June 19

Gryder og pander er lavet i forskellige størrelser af grunde, der går ud over mængden af mad under udarbejdelse. Sauteeing små mængder af mad i en gryde, der er for stort kan forårsage ujævn madlavning, som meget af varmen er spildt, mens du bruger en gryde, der er for lille kan forårsage boilovers og fortrængning, som damper maden snarere end browning det. En grundlæggende samling af gryder og pander indeholder alle de størrelser, der er nødvendige for at udarbejde specifikke opskrifter, fra en enkelt servering til en hel måltid.

Skillets

Skillets kommer i mange størrelser, men den mest grundlæggende omfatter en 8-tommer, som er ideel til at lave omeletter, en 10-tommer bruges til sauteeing og stegning, og en større 12 eller 14-tommer, egnet til stegning kylling eller fisk og til røre-frites, der kræver masser af plads til at flytte fødevarer rundt i mens madlavning dem ved relativt høj varme. Store skillets er også nyttige til bruning kød før stegning, så de kan rumme flere individuelle stykker. Nogle skillets sælges med covers, som hjælper med at reducere sprøjter mens madlavning fødevarer ved høj varme eller for at forberede komfur gryderet retter, der skal dækkes under tilberedningen.

Kasseroller

De tre grundlæggende kasseroller omfatter 1-, 2 - og 3 - til 4-quart størrelser eller små, mellemstore og store. Den mindre findes også nogle gange i en 1,5-quart størrelse, mens medium pander er også fremstillet i 2,5-kvart størrelse. Lille kasseroller er nyttige for smelter smør eller varme små mængder af mad, mens de mellemstore pan er et godt valg for madlavning ris eller gøre saucer. Den store gryde giver masser af plads til madlavning og mase kartofler, samt dampende grøntsager.

Stockpots og Hollandsk ovne

Til madlavning store partier af pasta eller store mængder af supper og gryderetter, slår intet en overdækket gryde. Det spænder i størrelse fra 6 til 12 Potter, og kan være udstyret med en kurv, der bekvemt dræner kogt pasta og damper grøntsager eller skaldyr. Og som navnet antyder, gryde er også ideel til at forberede store partier af hjemmelavet suppekraft. En hollandsk ovn er en kortere og bredere version af en gryde, og er en tilpasning af en klippefast pan anvendes i pejs eller lejrbål madlavning. Dens bredde gør det nyttigt for at gøre gryderetter, pasta saucer eller til braisering kød. Meget hollandsk ovn madlavning indebærer først sviende kød på toppen af ovnen og derefter finish madlavning i ovnen, hvilket nødvendiggør brug af en ovnfast model.

Ristning pander

Også kaldet kaffebrænderier, er intet køkken komplet uden denne stor oval eller rektangulær gryde, ca 18 inches lang, bruges til at stege store udskæringer af kød, kyllinger, skinke og kalkuner. Nogle Risteovne er udstyret med håndtag til at løfte dem lettere, og en rack til ristning kød, der har et højt fedtindhold.

Køkkentøj materialer

Kogegrej er tilgængelige som enkelte stykker eller som sæt, som du vælger afhænger af hvor meget og hvilken type madlavning du gør. Den bedste og mest holdbare køkkengrej er robust og lavet af tykt materiale, der gennemfører og holder varmen jævnt på alle sider. Køkkentøj er lavet af rustfrit stål, aluminium, anodiseret aluminium, Calphalon, der har et specielt behandlede hærdede overflade, støbejern, nonstick og glas, som Corningware. Hvert materiale udfører anderledes når opvarmet, og nogle materialer egner sig bedre til visse madlavning opgaver end andre, som er tilfældet med glas Køkkengrej, der brænder mad let eller aluminium, der er let udstenede af høj syre fødevarer såsom tomat saucer.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com