Sygdomme i japanske blonder blad ahorn

June 23

Sygdomme i japanske blonder blad ahorn

Japansk blonder blad ahorn (Acer Palmatum) er et medlem af familien Aceraceae. Dette træ ofte når højder på 20 fod og har flere kufferter. Japansk blonder blad ahorn er kendetegnet ved sine blade i dramatiske nuancer af rød eller grøn, som ændrer til slående farver af orange og rødt i efteråret. Dette træ er en hyggelig tillæg hen til hvilken som helst landskab, men det er modtagelige for visse sygdomme, der påvirker dens udseende.

Scorch

Japansk blonder blad ahorn er modtagelige for svide under varme, blæsende vejr, ifølge University of Florida IFAS udvidelse. Træer, der ikke får nok vand og er i nærheden af fortovet eller skråninger også kan udvikle scorch. Symptomer af scorch omfatter bruning af blade, gulfarvning af bladrande og udviklingen af mørke områder mellem vigtigste ribber. Træer påvirkes af scorch har også blade, brune, tørt og sprødt. Opgivelsen af angrebne blade ofte opstår tidligt og symptomer vises normalt efter perioder med meget varmt, tørt og blæsende vejr. Plantning japanske blonder blad ahorn i veldrænet jord og yde tilstrækkelig vand vil forhindre blad scorch. Placere barkflis omkring bunden af træet bevarer fugt og kan afværge scorch.

Tar Spot

Tar spot er en sygdom, der almindeligvis påvirker ahorn træer. Det er primært kosmetiske, forårsager store, sorte læsioner til form på bladene. Symptomer af tjære stedet vises i slutningen af sommermåneder, men infektionen opstod den tidligere forår. Bladene falder fra træet i efteråret efter at blive smittet med tjære spot læsioner. Tar spot er spredt af sporer, der udvikler sig fra de sorte, frugtsætning organer på nedfaldne blade og er frigivet til næste forår, inficere nye blade, som de dukker op, efter Wisconsin Department of Natural Resources.

Phyllosticta Leaf Spot

Phyllosticta leaf spot påvirker ahorn træer og er en svampesygdom. Træerne oftest smittet med denne sygdom er japansk ahorn, Amur og rød og sølv ahorn. Ifølge Ohio State University udvidelse, phyllosticta leaf spot er primært kosmetiske og volder lidt skade træet, fordi infektionen er lokaliseret. Symptomer forbundet med denne svampesygdom omfatter cirkulære pletter på blade og sort frugtsætning organer udvikler sig inden for den cirkulære pletter. Steder er tan farve med mørke rød eller lilla kanter. Fungicider er normalt ikke forpligtet til at behandle phyllosticta leaf spot, da det medfører kun lidt skade træet, selv om det er grimme.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com