Hvilke grøntsager til at vokse i en vinterhave

June 24

Det forekommer naturligt at knytte kunst af havebrug med varmt vejr. Efter alt, tilbyder springtime en påmindelse om naturens årlige genfødsel. Glæden ved dyrkning har imidlertid ikke til sidst i oktober. Mange arter af planter kan overleve og endda trives overalt i vintermånederne, herunder grøntsager.

Tips til vinter vokser

Tilbyde din vegetabilske planter beskyttelse. Mens flere arter er i stand til at udvikle sig godt i koldt vejr, skjold planter fra iskold vind. Plante dine grøntsager i nærheden af hegn eller mellem buske og træer, til at beskytte haven mod unødig stress.

Vokse din vintergrøntsager i en hævet container. Dette vil tillade jord tørre hurtigt, og forhindre mætning. Planter bruger lidt vand i efterår og vinter. Tør jord også holder roots fra frysning, eller udvikle rot ved kontinuerligt sidder i vand. Bruge en jord-sonde til at trække en prøve, og overvåge fugtniveau.

Sørg for at dit winter grøntsager får masser af sol. Alle planter har brug for sollys for at trives. Vælg en placering, der angiver mængden af lys der er nødvendige for korrekt modning.

Beskyttelse af jordbunden. Dækafgrøder som fava bønner, vil berige jorden og minimere mængden af ukrudt. Et cover afgrøde kan tjene til at forberede det voksende område for foråret planter det følgende år.

Gang din vintergrøntsager omhyggeligt. Plan for dine planter til at nå fuld modenhed før frost ankommer.

Hvad skal man plante

Plante hvidløg, kål, broccoli og blomkål i September at vokse gennem vinteren og producere resultater i det tidlige forår. Sennep, collards, gulerødder og rødbeder også vokse i kulden. Grønkål, en slags kål, der er fuld af antioxidant forbindelser, er en usædvanlig nærende valg for en vinterhave. For at tilføje et stænk af farve, blande i nogle heuchera (også kendt som koral klokker). Heuchera, kan ligesom grønkål, overleve vinteren med minimal vagt mod kulden. For dem, hvis havearbejde interesser tip på siden af duft, vinter-blomstrer, fungerer duftende sarcococca godt. Vinstokke som Boston ivy og blåregn vil give din have en regal effekt.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com