Forskellen mellem tønde kaktus og Saguaro kaktus

July 7

Hvis de var ved siden af hinanden, kan saguaro kaktus (Carnegiea gigantes) og tønde kaktus (Ferocactus wislizenii) minde om den gamle komedie duo Gøg og Gokke. Native til ørkenen sydvest, saguaro og tønde kaktus har nogle ting til fælles, herunder attraktive blomster og skarpe pigge. Men for det meste, de er meget forskellige.

Geografi

Saguaro kaktus vokser indfødte i meget af Sonoran Desert, der er i dele af Arizona, Californien og nordlige Mexico. Den nordlige distribution af denne art er i Arizona's Hualapait bjerge og til Colorado floden i sydøstlige Californien. Tønde cactus vokser vildt i sydøstlige Arizona amter såsom Cochise og Lincoln County i det sydvestlige hjørne af staten. Området strækker sig mod øst til det sydlige dele af New Mexico og ekstreme vestlige Texas.

Størrelse og Form

Den mest åbenlyse forskel mellem disse kaktus arter er i deres størrelse og form. En tønde kaktus gennemsnit mellem 24 og 60 inches høj med de største enheder vokser til omkring 10 fod. Bredder varierer mellem 12 og 33 inches, giver planten dens klassiske tønde udseende. Saguaro vokser meget større, med nogle så gigantisk som 53 fødder. Deres bredder selvom er lille i forhold til deres højde, med en så bred som 29 inches betragtes som store. Saguaros har typisk en til fem laterale grene vokser erectly fra hovedstammen. Tønde kaktus mangler sådanne filialer.

Blomster og frugter

Blomster af tønde kaktus er en strålende orange og vokse i et cirkulært mønster på toppen af planten. Frugten ligner en lille gul ananas med kødfulde frugter spiselige af dyreliv og op til 2 inches i længden. De hvide blomster af saguaro udvikle på toppen af stammen og i enderne af uanset grene forekommer på anlægget. De giver en oval, rød spiny frugt så længe som 4 inches, der også er spiselige.

Flere forskelle

Pigge på tønde cactus kurve indad, giver planten kaldenavnet på fishhook kaktus. Saguaro pigge er ranke. Rodsystemet af en tønde kaktus er forholdsvis lavvandet, med en lateral system af rødder, der forgrener sig ud fra den vigtigste. Uvejr kan udsætte tønde cactus rødder. Rødderne af saguaro er langt mere omfattende, med pælerod går ned til dybder af 3 fødder og forgrening, lateral rødderne udvide så vidt næsten 100 fødder fra anlægget.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com