Havens blomster, der vokser godt i Albuquerque

January 22

Havens blomster, der vokser godt i Albuquerque

Du vælger blomster til haver i Albuquerque kan være udfordrende på grund af ørkenen og strenge vand restriktioner placeres på beboere. Selv om mange blomstrende planter vil trives i varmt, er solrige klima, vælge hjemmehørende planter, den bedste løsning, når du planlægger en have i området Albuquerque. Mange indfødte blomster er velegnede til haver i Albuquerque, bliver både smukke og naturligt tilpasset jordbundsforhold og tørt vejr karakteristisk for området.

Penstemon

En af de mest omfattende og varierede indfødte blomster i sydvest, penstemon (Penstemon) er et almindeligt syn i Albuquerque haver. Også kaldet beardtongue, er penstemon kendt for sin fuzzy løv og trompet-formet, snapdragon-lignende blomster. Arter indfødte til området Albuquerque har en høj tolerance over for varme samt tørke og frost. Vilde pink snapdragon (Penstemon palmeri) er en af de mest hårdføre indfødte sorter af penstemon. Vokser op til 5 fod i højden med en 2-fods spredning, er det en stor plante med karakteristiske grå blade og høje spir af lys-pink blomster, der vises i begyndelsen af sommeren. Det er en af de få duftende sorter af penstemon. Pine-blad beardtongue (Penstemon pinifolius) er en slående og usædvanlig type af penstemon med nål-lignende stedsegrønne blade og slanke, lyse crimson blomster. Det er temmelig kompakt vane, vokser til 18 inches i højden med en 1-foot spredning.

Phlox

Floks (Phlox) er en slægt af flerårige og årlige blomstrende planter findes primært i Nordamerika. Flere sorter er hjemmehørende i sydvest og dyrkes i haver til deres robusthed og rigelige blomstrer. Arizona pink floks (Phlox grayii) er en yderst water-wise plante udbredt i landskabspleje i nærheden af Albuquerque. Det har en snigende vane, der spreder sig over 2 fod i diameter, at nå en højde på mindre end 5 inches. I slutningen af foråret eksploderer Arizona pink floks i en prangende visning af 1-tommer bred lyse pink blomster, undertiden med en anden blomstrer i sensommeren. Avlet fra en tidligere indfødte række floks, er høje hvide haven floks (Phlox paniculata) en oprejst, duftende vifte med en sommerhus-haven look. Det kræver mere regelmæssig vanding end andre sorter af floks, men det belønner den ekstra pleje med høj, busket blomsterhoveder dækket af små hvide blomster. Vokser til 3 fødder i højde, fungerer høje hvide haven floks bedst som en kulisse til mindre planter.

Salvie

Salvie (Salvia) er en stor og forskelligartet slægt af planter i mint familie (Lamiaceae). Til water-wise gardens tilbyde par andre plantesorter så mange farve, størrelse og løv valg som sage. I det vestlige USA er der flere indfødte sorter af sage almindeligt udbredt i haver. Rød Texas salvie (Salvia greggii) er en træagtig, busk-lignende plante med stedsegrønne blade. Begynder i forsommeren, bærer rød Texas salvie mørk-røde, rørformede blomster på toppen af 36-tommer høje stængler, der vare indtil efteråret. Det tolererer de fleste jordtyper og kan nemt klare de svingende temperaturer i Albuquerque. West Texas græs salvie (Salvia reptans) er en bøde-stammede, græsklædte vifte af sage oprindeligt indsamlet i west Texas. Den blege, sølvfarvede-grønne blade forbliver året rundt og er sluttet i sommer af luftige driver af kobolt-blå blomster. Det har en skarp duft, som hjælper frastøde skadedyr, hvilket gør det til et egnet supplement til semi-landdistrikter haver i nærheden af Albuquerque.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com