Sådan gør du VVS med PEX slanger

July 18

Sidste år min ældre hjem havde en alvorlig vandlækage, der resulterede i store skader. Jeg ønskede ikke at skulle ansigt dem reparationer igen, så jeg besluttede at erstatte VVS. Efter at have modtaget et par enorme citater, besluttede jeg at se om det var noget jeg kunne gøre mig selv. Jeg researchede VVS how-tos og fundet oplysninger om PEX rør. Det syntes simpelt nok. PEX er fleksible, holdbare og slutter sig nemt. Den sværeste del af jobbet var at få certificeret---i mange områder ikke kan du købe PEX uden uddannelse og certificering.

Instruktioner

Sådan Replumb et hjem med PEX slanger

•Hent PEX certificering hvis nødvendigt. Mange områder kræver certificering at købe PEX og videregive county inspektion. Klassen for certificering er korte (normalt omkring en time) og dækker hvordan man kan anvende fittings korrekt og ordentligt bruge PEX rør.

•Planlægning jobbet er den vigtigste og mest tidskrævende del af processen. Hvis du laver en komplet replumb, tegne en grundlæggende skitse hus plan og bestemme, hvor alle VVS fittings vil være. Omfatte vandvarmeren, kølesystem, hvis den bruger vand, badeværelser, køkken, vaskerum og udenfor studsene (og alle andre områder, der skal vand). Bemærk hvert armatur på dit hus plan.

•Når du beslutter dig på alle kampe, plan vej vandet vil tage. For de fleste inventar skal du både varme og kolde linjer. Undtagelser omfatter toilet, køleskab vand dispenser og opvaskemaskine hvis plumbed separat. Bestemme den sti, der anvender mindst antallet af fittings på din PEX rør. Husk på at PEX er meget fleksibel og behøver ikke fittings til at gøre en diagonal eller vinklet køre. Afhængigt af hvordan plantegningen er konfigureret, kan du gå i en lige linje, eller du kan tee off i forskellige retninger.

•Når stien er angivet, begynder at måle. Måler hver analyseserie, og sørg for du medtager køre op til armaturet. Bemærk størrelsen af PEX slanger du ønsker at bruge for hvert armatur. Nogle bad vandhaner behøver en ¾" rør, mens de fleste badekar håndvaske og toiletter skal ½". Det hjælper for at lave en liste over hver måling, med kolonner for hver størrelse du skal bruge. Når du har målinger tilføjet, ved du hvor meget PEX slanger du har brug for i hver størrelse. Nogle hardware og VVS levering butikker sælger PEX af foden, og nogle sælge i 50 - eller 100-fods ruller. Det er også tid til at finde ud af alle de fittings, du bliver nødt til at slutte sig til Pex rør.

•Klippe din PEX god tid hvis du er meget sikker på dine målinger, eller skære det som du går. Start på indsugningen, og Fortsæt i den rækkefølge, der bestemmes af dit hus plan. Vedhæfte PEX rør til fjorden og rul nok til at komme til dit første stativ. Bemærk: For at spare tid, kan du gøre varm og kold på samme tid; bare sørg for du holde den varm til venstre og koldt til højre.

•Hvis du arbejder i krybekælder, vedhæfte støtte bøjler som du kører PEX rør. Hvis du arbejder i en kvist, tack PEX rør til spær med støtte bøjler.

•Når du får til hver stativ, bruge den relevante PEX montering (90 grader, 90-graders reduktionsgear) til at køre den næste rør ind i væggen hvor armaturet går. Du skal allerede have huller boret gennem undergulvet.

•Når du har kørt PEX slanger til alle dine armaturer, Sørg for hver enkelt er lukket og udføre en trykprøvning. Vedhæfte en trykmåler, og indføre pres i linjerne med en kompressor. Presset skal forblive den samme natten.

•Hvis pres holder, du kan enten ringe for inspektion (hvis nødvendigt) eller indføre vand ind i systemet. Hvis trykket ikke holder skal du finde leak(s). Den nemmeste måde at finde utætheder under en trykprøvning er at bruge en sprayflaske med en sæbevand løsning. Spray på hvert fælles og hvis en bestemt fælles har en lækage vil det skabe en masse små bobler.

•Rough VVS er afsluttet på dette tidspunkt. Hvis du har bestået inspektionen, vedhæfte nødvendigt inventar, reparere drywall som nødvendigt og nyde din nyligt plumbed hjem.

Tips & advarsler

  • Varm din PEX rør lidt til rette. Gnid med dine hænder eller hold foran en varme aftræk. Sørg for at din ender er runde efter opskæring---hvis de samkopieres det er vanskeligere at anvende fittings. Sørg for at din fittings er fastgjort forsvarligt og korrekt. Undersøg din VVS på regelmæssig basis for at forhindre små utætheder bliver alvorlige problemer.
  • PEX rør kan ikke modstå UV eksponering. Holde dine slanger dækket udendørs. PEX rør kan ikke blive begravet direkte; Du skal køre PEX inde en PVC, galvaniseret eller kobber linje.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com