Grøntsager til at vokse i fuld sol

July 18

Grøntsager til at vokse i fuld sol

En række grøntsager vil trives med held i fuld sol, så længe du vanding dem tilstrækkeligt. Hvis du overvejer at starte en køkkenhave og din værftet modtager fuld sol meget ofte, kan du vælge fra en række af grøntsager, der producerer frø for at gøre din spiselige have mere farverige og især nærende.

Cherry tomater

Tomater er det mest almindelige vegetabilske anlæg til hjemmet gartner, ifølge University of Maryland, og urteagtige planter, der udvikler sig i fuld sol. Cherrytomater har en lignende form til en kirsebær frugt, selv om nogle cherrytomater vokse sig lidt større. Den plante, der bærer frugten kan variere fra 1 eller 2 fødder, som sorten Tiny Tim til omkring 7 fødder, som Sweet 100 tomatplante. Ud over at udvikle i en fuld-sun garden, cherrytomater har brug for jord, der er rig på organisk materiale. Hvis du overfører tomater fra inde, er det bedst at gøre det, når den sidste frost har bestået og jorden er en varm temperatur.

Aubergine

Auberginer er meget følsomme for kulde og foretrækker at vokse i varmt vejr. Gartnere kan begynder at vokse aubergine indendørs og overføre det til den udendørs hjem haven efter den vinter eller det tidlige forår, når frosten er helt over. Når aubergine overføres i første omgang, er det nødvendigt masser af vand og starter gødning, der er næringsrig. Det er bedst at plante auberginer mellem 18 og 24 inches fra hinanden, og at placere rækker aubergine omkring 3 fødder fra hinanden. Efter aubergine er blevet etableret, kan det tåle tørre sommervejr. Ideel aubergine sorter til grow i haven omfatter Black Beauty, Epic og klassiske.

Ærter

Ærter er en nem at vokse afgrøden for hjem gartnere; den mest almindelige sort i amerikanske haver er den engelske ært, ifølge University of Minnesota. Ærter behøver fuld sol til at vokse, og vil klare sig godt i foråret og forsommeren, men vil ikke vokse godt i temperaturer over 85 grader Fahrenheit. Det er bedst at starte ærterne i hjemmet haven, så snart jorden er helt optøet fra vinteren. Ært frø bør plantes 6 eller 7 inches fra hinanden, i jord, der har en pH-værdi mellem 6 og 7,5.

Peberfrugter

Peppers vokse godt i fuld sol, fordi de er af tropiske oprindelse og har brug for jordens temperaturer, der er mellem 70 og 80 grader. Jorden skal ligeledes være veldrænet og har en pH-værdi mellem 6 og 6,8. Der findes flere typer af peber, der kan dyrkes i en have, der modtager fuld sol, herunder søde banan peber, Big Bertha og California Wonder grønne peberfrugter, og søde sommer 860, som er en sød grøn peber, der bliver gul. Chilipebre som lange røde cayenne og ungarske voks er ideelle til fuld sol så godt.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com