Er lavendel & Orchid lilla?

August 3

Er lavendel & Orchid lilla?

Mange planter har farver opkaldt efter dem, afspejler den primære farve af deres blomster eller frugt. Jordbær rød, aubergine og selleri grøn er blot et par eksempler. Lavendel og orkidé er farver samt planter. Dog kan farvenavne vildledende, da begge planter producerer blomster i forskellige farver.

Farver

Lavendel og orkidé er både nuancer af lilla farve. Lavendel er en bleg nuance af lilla, mens orkidé er en lys lilla farve med en grå tone. Men ud over lilla blooms, lavendel og orkidé planter producerer blomster i andre farver.

Lavendel

Den mest almindelige og velkendte, farve til lavendel blomster er en nuance af lilla. Hidcote kultivar producerer dyb blå-violette blomster i midten til slutningen af sommeren. De korte, lys lilla blomsterspyd på Munstead tiltrækker bier og sommerfugle. Andre sorter har hvide, lyserøde og blå blomster. Nana Alba er en af et par sorter med hvide blomster. Jean Davies sort producerer lys pink blomster på en plante, der vokser i en bunke figur. Denne sort gør ikke tør godt og er bedst som en skæring blomst. Lodden Pink er attraktive for bier og vokser hurtigt ind i en globus formet højen. Croxtons vilde kultivar udvikler lys blå blomster med en stærk duft. Blomster af sorten Spike er en dyb blå og vokse på lange stængler, hvilket gør dem egnede til lavendel neg og cut-blomsterarrangementer

Orkideer

Ud over lilla producere de mange sorter af de forskellige typer af orkideer blomster i andre farver. Corsage orkideer, med deres klynger af frilled kronblade og hals kontrastfarver, kommer med hvide, lyserøde og røde blomster. Spray orkideer har magnetisek sprays af blomster, også i hvid, pink og rød. De forgrening blomsterspyd af dansende damer orkideer er duftende og indføre gule og mahogni som nogle af deres farver. Lady's hjemmesko orkideer har enkelt blomstrer med mønstre, som pink og fløde med mørke fregner. Den sidste type af orkidé, møl orkideer, har sprays af små blomster i bi-farver som pink og gul.

Andre lilla blomster

Mange andre blomsterne kommer i forskellige nuancer af lilla. Krokus og grape hyacinter tilføje et stænk af medium-hued lilla til haver i foråret. Lilla tulipaner spænder fra en bleg lilla til en dyb, næsten sort, lilla. Den lyse lilla stedmoderblomster kontrast med deres gule Centre. Nogle sorter af begonier har lilla blade og grønkål har glimrende farvet lilla blodårer i sin frilly grønne blade.

Lilla og plante navne

Lavendel og orkidé, Crayola farveblyanter kommer i 14 andre farver i lilla familie, herunder wisteria og fuchsia (andre blomster), aubergine (en grøntsag), blomme (en frugt) og mulberry (en busk).


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com