Hvad er en Viburnum Hybrid vs sort?

August 5

Hvad er en Viburnum Hybrid vs sort?

Mellem 200 og 300 arter af viburnums vokse naturligt omkring den nordlige halvkugles tempererede klima krat og skov levesteder. Mange arter vokser i haver, fordi de producerer dekorative blomster, farverige frugter, fremragende falder blade farve, eller hjælpe tiltrække sangfugle at spise frugt. I årtier opdrættet gartnere viburnums for at skabe mere ornamentale sorter med specifikke, gunstige egenskaber som bedre sygdom eller kolde tolerancer. Sorter kan være hybrider, resultatet af cross to viburnum arter sammen.

Definition af en sort

Ordet kultivar er en sammentrækning af sætningen "dyrket sort." Enhver viburnum plante, der bestemmes af et menneske til at bære en foretrukne funktion og er valgt for denne funktion for indstillingen haven er en sort. En sætteplante eller mutant sport fra en viburnum kan overføres af en gartner til at maksimere funktionen, som større mellemstore blomster, eller mere produktiv frugtproduktion eller modstand mod en generende sygdom. Kultivarer er tildelt kultivar navne, såsom Mohawk eller Shasta, og nogle gange endda varemærke navne for lettere salg og markedsføring, som blå Muffin eller nordlige Bourgogne.

Hybrid Viburnum Definition

Viburnums, der opstår ved at krydse pollen fra én art med æg i blomst æggestokkene af en anden skaber frø, som er af hybrid oprindelse. For eksempel, er den Judd Kvalkved (Viburnum x juddii) en hybrid arter skabt ved at krydse Viburnum bitchiunense med Viburnum carlesii. Viburnum arter, der opstår fra menneskelige bestøvende eksperimenter siges at være af "haven oprindelse" og relæer faktum at viburnum ikke forekomme eller formen naturligt i naturen.

Hybrid sorter

Viburnum sorter kan også være resultatet af komplekse, flere hybridisering indsats. I stedet for at skabe en botaniske navn, der viser de tre eller fire forskellige overordnede plante lineages, får sætteplante normalt blot en kultivar navn. For eksempel kultivar Oneida, afledt af forskellige krydsninger med talrige viburnum arter over tid, herunder Viburnum dilatatum. Denne hybrid kultivar botaniske navn lyder Viburnum Oneida.

Hints fra det botaniske navn

Når læsning haven litteratur eller plante labels, giver det botaniske navn indsigt i den viburnum genetisk oprindelse. Kultivar navn er undertiden i enkelt tilbud men er altid aktiveret. Det følger umiddelbart efter de plantearter navn når det vises i plantens videnskabelige navn: Viburnum nudum Winterthur. I dette eksempel er ved vi at kultivar Winterthur er genetisk nogle form for arter Viburnum nudum, og ikke er en hybrid. Men når det botaniske navn lyder simpelthen Viburnum med kultivar navn, såsom for Viburnum Eskimo, vi se, ingen arter navnet følger Viburnum. Dette afslører at Eskimo kultivar er helt sikkert en viburnum, men resultatet af mange gener fra flere arter og er helt sikkert et resultat af en hybrid cross.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com