Virkningerne af kunstgødning på jord

March 3

Virkningerne af kunstgødning på jord

Kunstgødning eller uorganisk gødning er menneskeskabte jord smagsforstærkere bruges til at øge niveauet af næringsstoffer i jorden. De naturlige næringsstoffer findes i jorden afgørende at plante vækst, såsom kvælstof, fosfor og kalium, fremstilles syntetisk fra uorganisk materiale og anvendes på jord i form af kunstgødning. Selvom kunstgødning forbedre væksten af planter og øge udbyttet af frugter og grøntsager i en relativt kort periode, er der visse ulemper ved at bruge kunstgødning i modsætning til organisk gødning stammer fra naturlige kilder.

Jorden forurening

Den vedvarende brug af kunstgødning forårsager forurening af grundvand kilder, eller udvaskning. Kunstgødning, der er højt opløseligt få absorberes af jorden hurtigere end de er optaget af de påtænkte planter. Planter har kapacitet til at absorbere kun et givent niveau af ernæring på et tidspunkt, mens resten af gødning til at sive ned. Udvaskning er ikke kun farligt for grundvandet kilder men også til sundhed af undergrunden hvor disse kemikalier reagere med ler for at oprette hårde lag af jord kaldet hardpan. Som følge af kunstgødning bruge sundhed af jord og vand er i fare, for ikke for at nævne spild af penge og næringsstof mangelfuld planter.

Jord skørhed effekt

Tilstedeværelsen af en række syrer i jorden, som saltsyre og sulfuric syrer, skaber en skadelig effekt på jorden benævnt jord skørhed. De forskellige syrer i jorden opløses jord krummer, der hjælper til at holde sammen på rock partikler. Jord krummer resultatet af kombinationen af humus eller nedbrydes naturligt materiale såsom døde blade, med ler. Disse mineralske jord krummer er afgørende for jord dræning og forbedre luftcirkulation i jorden. Som kemikalier i de kunstgødning ødelægge jorden krummer, er resultatet en yderst komprimeret jord med reduceret dræning og luftcirkulation.

Ødelæggelse af mikroorganismer

De syntetiske kemikalier i de kunstgødning indvirkning skadelig på helbredet af naturligt forekommende jordbønde mikroorganismer ved at påvirke jordens pH-værdi. Disse ændrede niveauer af surhedsgraden i jorden eliminere de mikroorganismer, der er gavnligt at plante og jord sundhed, da de bidrager til at øge planter naturlige forsvar mod skadedyr og sygdomme. Disse nyttige mikro-organismer består af antibiotika-producerende bakterier og mycorrhizal og andre svampe, der findes i sund jord. Brugen af kunstgødning også truer sundheden for bakterier, der løser kvælstofbalance i jorden. Disse kvælstofbindende bakterier er ansvarlig for omdanner atmosfærisk ilt i en form af kvælstof, der let kan bruges af planter.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com