Hvordan du planlægger en have kant

August 16

En velplanlagt, gennemtænkt haven kan tilføje skønhed til din værftet og værdi til dit hjem. Men for at nå disse mål, skal du beslutte, hvilke planter at indarbejde i din have og hvor i haven for at plante dem. Et godt sted at starte når du planlægger din have er haven grænsen. Grænsen vil fastlægge, hvordan du vælger planter til at udvide baglæns ind i resten af haven. Følgende er de elementer, du bør overveje og de skridt du skal tage når du beslutter dig at plante haven grænse.

Instruktioner

Hvordan du planlægger en have kant

•Plant størrelse. Du skal vide, hvor høj en plante vil vokse og også hvordan det bliver udbredt. Generelt, kortere planter er placeret foran langs grænsen haven. Dog bør du også overveje--især når plante stauder--hvor høj anlægget vil være i fuld flor. Nogle stauder skal lavtvoksende dynger af grønne blade, men blomstrer vil skyde 2 til 3 fødder i luften. (Rødglødende pokers er gode eksempler på stauder, der udviser denne egenskab). Derudover ved at kende den bredde, en plante vil til sidst nå, vil du vide hvor langt fra hinanden for at plads dine planter.

•Plant form. Form af en plante, afhænger af hvordan den vokser; Dette omfatter dens blade, stængler og blomstrer. For eksempel, en plante, der vokser i en højen; fx silver mound artemisia, ville fungere bedre end en opretstående lily foran grænsen. En snigende plante som pinks eller dianthus måske foretrækkes over et springvand-formet anlæg som en Daglilje. Den måde, en plante blomstrer også bestemmer dens overordnede form. Nogle planter har blomstrer arrangeret på solide spikes, såsom delphiniums, og er generelt alt for høj for en kant. Andre, dog kan have blomster, der blomstrer på fine tryllestave, ligesom gaura, og kan være ideel valg for grænsen.

•Plant tekstur. Plante tekstur refererer til løv. Er det sarte og lacy eller fed og grove? Vælge og kombinere din teksturer klogt. Grov-teksturerede blade trækker øjet og kan gøre en have ser mindre. For mange fint teksturerede planter kan forårsage din have til at miste sin glans og gøre det ser næsten kedeligt. Blande teksturer kan arbejde meget godt; dog ikke være for drastisk med din kombination. Gradvis kontraster--fra fed til medium lys og luftig--generelt arbejder bedre end plantning lys-tekstureret planter umiddelbart ved siden af fed-teksturerede planter.

•Plant farve. Plante farve omfatter blomstrer og løv. Varme farver er rød, orange og gult; og disse varme farver vil springe ud på dig. De kølige farver--lilla, blå og grøn - er mere beroligende og vil gøre din have ser større. Du kan også køle ned reds i din have med den modsatte farve af røde på farvehjulet, som er grøn. (Tænk løv.) Du kan også varme op for meget lilla med sin modsatte--gul-- eller farven næste til lilla på farvehjulet, som er røde. Brug hvid blomstrer eller sølvfarvede-grønne blade til at lyse op grænsen.

•Draw en plan. Nu hvor du ved hvad du skal overveje, når du planlægger din have grænsen--plante størrelse, form, tekstur og farve--det er tid til at designe din have grænsen. Du kan bruge millimeterpapir til at tegne din kant til at skalere. Få fat i nogle haven magasiner og skåret ud af planter, som du gerne vil inkludere i din have grænsen. Bruge kalkerpapir at spore de generelle retningslinjer for planterne og derefter farve dem. med dine farvede blyanter. På denne måde kan du visualisere, hvad din have grænsen kan ligne. Det er også lettere at slette planter fra papir end at udrydde dem når de er plantet. Når du har en skitse af en haven kant, der appellerer til dig, begynde at have det sjovt plantning.

Tips & advarsler

  • Hvis du ikke er meget af en kunstner, er der software til rådighed, så du kan designe din have grænsen på din computer. Spørg din lokale computer software butik. Overveje at små værfter normalt kræver små haver med mindre planter. Også overveje at større værfter næsten kræver større planter i haven, herunder haven grænsen. Tænk på at vælge nogle afsluttende planter til din have grænsen hvis du udformer en opvokset have med en sten eller mursten væg. Prøv at indsætte en højere plante i slutningen af din grænse for en usædvanlig og interessant effekt.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com