Processen med reproduktion i en blomstrende plante

March 25

Processen med reproduktion i en blomstrende plante

Grundlæggende

Blomstrende planter eller dækfrøede, udgør den største procentdel af planteliv på jorden for en god grund---de reproducere med succes i stort tal. Vi vokse dækfrøede planter som pynt blomster, frugter og grøntsager, og trække dem ud af vores græsplæner som ukrudt. Nogle, som hybrid roser, har brug for perfekt jordbund og klima forhold at reproducere men andre, ligesom violaer, behøver kun en venlig insekt at hjælpe. Planter, som andre organismer består af celler, der deler og re producerer deres genetiske kode i hver ny celle. Når cellerne deler sig, vokser planten på en måde, der er dikteret af sit DNA. Som planten modnes, begynde cellerne at opdele bærer kun en del af den genetiske kode. Disse celler kaldes haploide celler og indeholde de fysiske former, der giver mulighed for anlægget til at reproducere. Ved modenhed kombinerer de kvindelige og mandlige haploide celler igen som sædcelle og ægcelle til at danne en ny, komplet celle, der vil blive et nyt anlæg, eller næste generation.

Vegetativ reproduktion

Blomsterplanter og blomstrende planter bruge vegetativ reproduktion, starter nye planter med dele af gamle. Nye roser, syrener og andre shrubby blomsterplanter er ofte startet af dele af den gamle plante, kaldet stiklinger, voksende rødder fra knuder langs grene. Liljer, Hostaer og pæoner har løgformet underground rødder, der vokser indtil de deler sig i nye løg og knolde. Blomstrende urter, tusindfryd og daylilies udsende løbere eller stolons at spirer en plante, hvor disse underground "grene" bryde overfladen. Vegetativ reproduktion er en backup reproduktion metode for mange blomstrende planter.

Kønnet formering

Frø er resultatet af seksuel snarere end vegetativ reproduktion og det er denne metode, der giver den spektakulære blomstrer om sommeren. Gametofyt fasen er når mandlige og kvindelige haploide celler begynder opførelsen af sædcelle og ægcelle, som vil kombinere til at danne det nye anlæg. Kronblade af blomster beskytte reproduktionsorganer af planten indtil modenhed, når blomsten åbner æggestokken som indeholder baby frø eller ovule, er placeret i den kødfulde bunden af en lang Støvvejen i slutningen af som en stigmatisering venter på at modtage pollen, den støvede stof, der dækker støvdrager, der omkranser pistil. Insekter, fugle, vind eller nyttige gartnere overføre pollen fra støvdrager til stigmatisering og spiring af ovule begynder væksten af æg i en frø, der indeholder en komplet DNA sekvens fra moderplanten. Kombinationer af planter medføre krydsning og nye sorter eller arter er lavet. Frø er befriet når frø pod åbner eller den gamle plante dør.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com