Valnød vs Hickory nødder

September 2

Valnød vs Hickory nødder

Fjern botaniske fætre, valnød (Juglans spp.) og hickory (Carya spp.) træer deler mange funktioner, herunder et lignende udseende, modne størrelse, værdifulde brugbar træ og en spiselig afgrøde. Native valnødder og hickories vokser rigeligt i skove fra Texas og Oklahoma østpå og langs den østlige kyst fra Maine til Florida. Selv om flere hickory arter har små, ikke-spiselige nødder, producere en hel hickories forholdsvis store nødder betragtes som velsmagende.

Valnødder

De fleste valnødder af typen bruges til bagning, afskalning og spise ude af hånden er fra engelsk eller persiske, valnøddetræ (Juglans regia). Selvom plantet bredt på tværs af USA, bærer den pålideligt nødder kun i områder med lange varme sæsoner. Det er hårdfør fra USA 's landbrugsministerium (USDA) zone 4 til 9. De mere almindelige sort valnød (Juglans nigra), en hjemmehørende arter udbredt i hele det østlige USA, er hårdføre fra USDA zoner 5 gennem 9a.

Juglone toksicitet

Sort valnødder producerer et stof kaldet juglone, der forårsager mange former af nærliggende planter visner og langsomt forfald. Engelsk valnødder og hickories producerer også juglone, men i mindre koncentrationer. Alle dele i sort valnød indeholder juglone, med de højeste koncentrationer, der forekommer i træets knopper, rødder og møtrik skrog. Juglone er båret på jorden og på planter under vand dryp fra øverste grene. Så bør sarte planter ikke være placeret direkte under en sort valnød. Nogle planter tåle juglone eksponering. De omfatter vinter daphne (Daphne odora), hårdføre fra USDA zoner 7 til 9, og de fleste arter af Kvalkved (Viburnum spp.), hårdføre fra USDA zoner 2 gennem 10, afhængig af arten.

Hickory arter

Snes arter af hickory i den østlige halvdelen af USA 's har været vigtigt for lokalbefolkningen og økonomier i lang tid; de bruges til mad, brændstof og træbearbejdning. De fleste mennesker er formentlig bekendt med pecan-træet (Carya illinoensis), som producerer den største nødder i enhver hickory og er hårdfør i USDA zoner 5b gennem 9a. Shagbark hickory (Carya ovata) er blandt de mest markante i skoven, opkaldt efter de lange strimler af eksfolierende bark der dækker sin kuffert og store grene; Det er hårdfør fra USDA zoner 5 gennem 8a. To andre almindelige arter er mockernut hickory (Carya tomentosa), hårdføre fra USDA zoner 4 til 9, og den pignut (Carya glabra), hårdføre fra USDA zoner 5 til 9.

Møtrik spiselighed

Udelade pecan og engelske walnut, der er produceret på en landbrugs niveau, har både sort valnød og flere typer af hickories spiselige nødder. Sort valnød møtrik har en stærkere, muskier smag end den engelske valnød møtrik og kan være en erhvervet smag, men det anses for en interessant tilføjelse til bagværk og andre madlavning. Af hickories producerer mockernut hickory de største nutmeats i forhold til størrelsen af sin shell, efterfulgt af shagbark hickory og shellbark hickory (Carya laciniosa), som er hårdføre fra USDA zoner 5-8. Alle nødder har en tyk, grøn ydre skallerne, som skal fjernes inden afskalning møtrik kød. Sort valnødder, navnlig blive plettet og infunderes med en bitter smag, hvis afskallede efter skallerne begynder at sværte.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com