Hvornår er det bedste tid til at dyrke tomater?

September 7

Tomater (Lycopersicon esculentum) er blandt de mest almindeligt dyrkede vegetabilske afgrøder i hjemmet haver. Tropiske oprindelse, de ikke kan overleve temperaturer under frysepunktet, men de også en tendens til at vakle hvis Sommertemperaturerne blive for varmt. Derfor, den bedste tid til at dyrke tomater udendørs varierer afhængigt af bredde og højde. Det er nemt at sige "plante tomater til sommer", men sådan generiske rådgivning gælder ikke for alle geografiske områder.

Sæson vækstbetingelser

Tomater skal dyrkes, når der ikke er nogen fare for frost. Selv om der findes stor variation blandt hundredvis af forskellige tomatsorter, planter har tendens til at brug for længe vækstsæsoner, hvor som helst fra 100 til 200 dage at producere deres frugt afgrøder. Jordtemperaturer skal være over 60 grader Fahrenheit, og natten temperaturer bør ligge mellem 55 og 75 grader til at opretholde både blomster og udvikle frugter, ifølge Washington State Cooperative forlængelse. Dagtimerne temperaturer mellem 75 og 85 grader er fremragende. Alt for varmt vejr, udvidet dage af over 90 grader med enten tørre eller fugtige luft, forårsager også tomatplanter visne og ikke klarer sig godt.

Geografi

Nøglen vokser tomater i den bedste tidsramme for dit område, når temperaturerne er mest befordrende. På tværs af USA, vækstperioden - tiden fra den sidste drab frost i foråret til den første drab frost i efteråret--varierer og bestemmer den bedste tid til at dyrke tomater. I subtropiske områder som Hawaii, lav ørkener i sydvestlige Arizona og det sydlige Florida, frost forekomme sjældent og dermed tomater kan dyrkes året rundt. Omvendt, i nordlige Minnesota, højereliggende af Rocky Mountains eller i Maine, betingelserne er ikke varm nok til selv tidlige modning tomat typer indtil juni og drab frost kan opstå så tidligt som i August eller September.

Hvornår man skal plante tomater

Begynde at plante tomater 1 til 2 uger efter sidst forventet forår frost dato i dit område. De 3-5 måneder, der følger plantning bør være varm med solrigt vejr og rigelig nedbør eller vanding at holde jorden jævnt fugtig, aldrig tørre eller klæg. I den nordlige tre-fjerdedele af USA, er tomater bedst plantet i slutningen af April, maj eller tidlig juni. Den længere nord eller højere i elevation, den senere i denne tidsramme. I ekstreme sydlige USA hvor somrene er intenst hot, gartnere kan plante tomater i to forskellige årstider: sene vinter og sensommeren. For eksempel, i Florida, tomater er dyrket i to perioder: plante i begyndelsen af februar med høsten gennem juni og plante igen i September for høst indtil en potentiel vinter fryse.

Bestemmelse af bedste tid til at dyrke tomater

Størrelsen af de Forenede Stater og de mange variabler, der påvirker klimaet gør det vanskeligt at tildele præcis plantning regler over hele linjen. Derfor kontakte din lokale county Cooperative udvidelse Office, velrenommerede Havecenter eller botaniske have. Ansatte eksperter kan besvare spørgsmål og give dig kortfattet, lokalt præcise retningslinjer for den bedste tomat voksende gange og teknikker for dit område.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com