Hvordan man dyrker asiatiske liljer

September 8

Asiatiske og orientalske liljer, undertiden grupperet sammen som "Asiatiske liljer," er værdsat for deres prydværdi, usædvanligt store størrelse og stærk blomsteragtige aroma. Trods deres sirlige udseende er asiatiske liljer overraskende nemt at dyrke og passe. De gør ganske godt i USDA hårdførhed zoner 7-10, men de vil også vokse i zone 5 og 6 med ekstra opmærksomhed under Vinterklargøring. Når der oprettet, asiatiske liljer har brug for meget lidt opmærksomhed uden for årlige bioklip.

Instruktioner

•Forbered området plantning. Vælg et sted, der har godt afdrypning jord og får 6 til 10 timers fuld sol hver dag. Arbejde i jorden med en haven gaffel til en dybde på ca 8 inches. Spredes en 4-tommer lag kompost, gødning eller sphagnum over sengen, og blend det med din have gaffel.

•Dig huller, der er omkring 6 til 8 inches dyb. Grave huller i klynger af tre, med omkring 5 inches af mellemrum mellem hvert hul, og efterlade omkring 12 inches af mellemrum mellem hver klynge.

•Plant en enkelt pære i hvert hul med den spidse ende opad. Udfylde hullerne tilbage med jord, og vand blomsterbedet grundigt indtil jorden er fugtig.

•Kapacitet bed dagligt eller hver anden dag at holde jorden fugtig indtil planterne bryder gennem jorden. Når dette sker, stoppe vanding liljer, medmindre du oplever usædvanligt tørt vejr.

•Deadhead blomstrer når de visner og bliver brune. Dette vil give flere blomster til at blomstre i hele vækstsæsonen. Skære bladene i slutningen af sæsonen, når de falmer og visner. Dette vil holde at pære levedygtige i hele sæsonen hvilende. Spredes et 4 - til 6-tommer lag af muld over seng omkring midten til sent efterår at beskytte pærer fra frysepunktet om vinteren. Tilføje et tykkere lag af muld, omkring 8 til 10 inches, hvis du bor i koldere regioner. Fjern barkflis, når alle faren for frost er gået.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com