Hvordan til at plante nøgne rod hyldebær

September 11

Almindeligvis dyrkes i Europa, har hyldebær, eller hyld, vundet popularitet i USA. Ganske spiselige frugter af Hyldebærsaft plant gøre velsmagende syltetøj, sirup, pie fyld og vin.Kronblade af hyldebær blomsten er også sikkert at spise og lave en duftende te. De fleste hyldebær planter vokse mellem 6 og 12 fod og give en supplerende fødekilde for omkringliggende dyreliv. Hyldebær planten trives i USDA hårdførhed zoner 3 til 9 og foretrækker frugtbar jord. Når plantning nøgne rod hyldebær, kræver størrelsen af hullet særlig opmærksomhed.

Instruktioner

•Scout ud af et område, der får fuld sol. Området bør også indeholde veldrænet jord med et pH mellem 5,5 og 6,5. Brug et jord test kit til at teste pH i jorden, når surhedsgraden i jorden er stadig pågældende.

•Soak hyldebær nøgne rod planter for 24 timer i en spand vand, og sørg for, at rødderne er dækket af vand på alle tidspunkter. I løbet af denne tid, begynde at forberede jorden ved at bryde det med en skovl eller pitchfork og tilføje kalk til jordbund med en pH-værdi, at foranstaltningerne under 5.5 eller sphagnum for jord, der måler over 6,5 på jord test. Tilføje ændringer ifølge producentens anvisninger. Tilføje en 4-tommer lag af kompost for yderligere næring.

•Dig huller store nok til at rumme rodsystem af Hyldebærsaft plant. Må ikke overcrowd roden. Plads hver hyldebær hul 6 til 10 fod fra hinanden. Placer nøgne rod hyldebær planten i hullet med rødderne spredt fra hinanden. Opfyldning hullet, og holde kronen lige under jordens overflade.

•Kapacitet nøgne rod hyldebær generøst med en soaker slange. Vandplanter med en hastighed på 1 tommer vand pr. uge. Fodre den nøgne rod hyldebær med en 10-10-10 gødning efter fabrikantens anvisninger.

•Betjen ukrudt ved at anvende barkflis omkring nøgne rod hyldebær planter. Brug en pulveriseret pine eller cedertræ barkflis for at afskrække ukrudt. Halm eller savsmuld også fungerer godt. Trække enhver omstrejfende ukrudt i hånden, hvis de formår at fremkomme gennem barkflis.

Tips & advarsler

  • Høste hyldebær frugter i slutningen af August og begyndelsen af September. Brug frugt straks eller gemme det i en kølig miljø.
  • Må ikke over vand den nøgne rod hyldebær planter. Hvis jorden føles fugtig i en dybde af 1 tomme, afstå fra vanding og kontrollere jorden igen i et par dage.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com